Brez golov v Novi Gorici

Hit Gorica in Maribor sta se v 28. krogu Prve lige v Novi Gorici razšla z 0:0.

Vodilno moštvo lige je "mini" primorsko turnejo končalo z dvema zaporednima neodločenima izidoma. Po 2:2 v Kopru so danes izbranci Darka Milaniča igrali 0:0 v Novi Gorici, pa čeprav so bili predvsem v drugem polčasu boljši tekmec od gostiteljev, ne nazadnje so v sodniškem dodatku prek Marcosa Tavaresa zatresli tudi prečko.

Toda domače mreže niso zatresli, tako da imajo zdaj 14 točk prednosti pred Olimpijo, Gorica pa je tretja s 44 točkami, toliko jih ima tudi četrta Mura.

Prvi polčas je minil v igri brez priložnosti. Eni in drugi so dobro pazili na vse napadalne ideje tekmeca, strelov je bilo zelo malo. Prvega so sprožili Novogoričani šele v 26. minuti, ko je meril Andrej Komac z dobrih 20 metrov, vendar je bil Marko Pridigar, ki je zamenjal poškodovanega Jasmina Handanovića, na mestu.

Goran Cvijanović je na drugi strani poskusil v 30. minuti, vendar Darko Brljak ni imel pretežkega dela, dve minuti pozneje pa je Željko Filipović od daleč meril malo mimo desne vratnice goriškega gola. Zadnji strel v prvem delu je sprožil Goran Galešić v 43. minuti, izkazal pa se je domači gostujoči vratar Pridigar.

V drugem polčasu je Etien Velikonja v 49. minuti ogrozil svoje nekdanje soigralce, vendar je bil Brljak zbran, štiri minute pozneje je Cvijanović s prostega strela z dobrih 20 metrov meril previsoko, v 67. minuti pa je "rezervist" Dalibor Volaš takoj po vstopu v igro streljal z glavo, toda Brljak se niti takrat ni pustil ukaniti.

V 78. minuti so lepo akcijo izpeljali tudi domači nogometaši, ko je William Franklin Vicente prodrl po desni strani, podal pred vrata gostov, a je tam Vito Plut žogo namesto v mrežo poslal čez okvir. V končnici tekme sta imeli obe ekipi svoje (pol)priložnosti za spremembo izida, najlepši pa Mariborčani v sodniškem dodatku, ko je najprej Marcos Tavares zatresel prečko s strelom z glavo, nato pa je Volaš prav tako z glavo le za malo zgrešil cilj.

SORODNE NOVICE

  • 04.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Maribor
    Oglejte si izjavi iz Gorice, s tekme 28. kroga Prve lige Gorica - Maribor.

DELI NA