Brez golov v Novi Gorici

Hit Gorica in Domžale sta se v 33. krogu Prve lige v Novi Gorici razšla z neodločenim izidom 0:0.

Novogoričani in Domžalčani so se v športnem parku razšli brez zadetkov. Po kar živahnem prvem polčasu, v katerem so imeli domači na voljo celo enajstmetrovko, so maloštevilni gledalci v drugem delu spremljali malce manj zanimivo predstavo brez pravih priložnosti, pa čeprav so bili domači kar aktivni v napadu. Hit Gorica na petem mestu zaostaja za pet točk za tretjim Koprom, Domžale pa so osme.

V prvem polčasu so prvi zagrozili domači, potem ko je Vito Plut iz težkega položaja z glavo le za las zgrešil cilj. Dve minuti pozneje je moral prvič na tekmi posredovati domači vratar Darko Brljak, ki se je izkazal po strelu Dejana Gerića s 16 metrov. V 11. minuti je z 20 metrov poskusil Andrej Komac in meril le malce premalo natančno, v 24. minuti pa je na drugi strani Brljak zaustavil močan strel Gerića z dobrih 20 metrov.

V 43. minuti so imeli domači izjemno priložnost za vodstvo. Welle Ndiyae je prodrl v domžalski kazenski prostor, kjer ga je podrl Rok Hanžič. Sodnik Darko Čeferin je pokazal na belo točko. Za izvedbo enajstmetrovke se je odločil Plut, a je Nejc Vidmar strel obranil. Do odbite žoge je sicer prišel Ndiaye, ki pa je zatresel le zunanji del mreže.

V drugem je bilo pravih priložnosti malo. V 53. minuti je najprej slabo streljal Goran Galešić, žoga je prišla do Sandija Arčona, ki je z osmih metrov streljal proti vratom. Žoga je na poti proti mreži zadela Ndiaya, od kogar se je odbila za las mimo leve vratnice. Ndiaye je bil v eni glavnih vlog tudi v 65. minuti, ko je krenil v protinapad po levi strani. Preigral je celotno obrambo Domžal in podal na prvo vratnico. V zadnjem trenutku je strel Pluta blokiral Nejc Skubic, ki je žogo odbil v kot. Po podaji Komaca v sredino je z glavo nevarno streljal Amadej Vetrih. Z golove črte ob levi vratnici pa je odbil Jaka Ihbeisheh.

SORODNE NOVICE

  • 06.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Domžale
    Oglejte si izjavi iz Nove Gorice, s tekme 33. kroga Prve lige Gorica - Domžale.

DELI NA