Brez golov v Novi Gorici
Luka Koper in Maribor sta se v 33. krogu Prve lige v Novi Gorici razšla z neodločenim izidom 0:0.

Novopečeni prvaki Koprčani in zdaj že nekdanji prvaki in bodoči podprvaki Mariborčani so v Novi Gorici igrali bolj ali manj prestižno tekmo, kljub temu pa je ponudila kar nekaj razburjenj. Med drugim so gledalci videli vratnico, dve koprski izključitvi, zadetka pa ne, tako da sta se moštvi razšli brez zmagovalca.

Koprčani so veliko bolje začeli tekmo in v 16. minuti nakazali, da bodo kljub že osvojenemu naslovu igrali na zmago, pa čeprav v prvi postavi tokrat ni bilo niti Mirana Pavlina niti bodočega Mariborčana Aleksandra Rajčeviča (tega ni bilo niti na klopi).

Takrat je namreč Dare Vršič s strelom z glavo zadel vratnico, tudi pred in po tem pa je imel Marko Ranilovič v mariborskih vratih kar nekaj dela.

Gosti so prvič resneje zapretili v 20. minuti, ko je Flavio prišel praktično sam pred Ermina Hasiča, a nato meril točno vanj. Sledilo je rahlo zatišje, ki ni ponudilo zanimivega dogajanja, saj se je igra odvijala predvsem med obema kazenskima prostoroma.

Takoj po začetku drugega dela pa so Koprčani ostali na igrišču le z desetimi možmi, saj je Davor Bubanja zaradi grobega prekrška nad Sinišo Andjelkovićem moral predčasno z igrišča.

V 60. minuti so imeli Koprčani novo lepo priložnost za vodstvo, ko je bil po podaji Daria Biščana z desetih metrov neuspešen Dare Vršič, Dragan Jelić in Marcos Tavares pa sta mariborski priložnosti za gol zapravila v 70. in 72. minuti.

V 74. minuti je Koper izgubil še enega moža, saj je glavni sodnik Dragoslav Perič rdeč karton zaradi prekrška nad Renejem Miheličem pokazal tudi Nebojši Kovačeviču.

Številčno prednost bi v 80. minuti "moral" izkoristiti David Bunderla, vendar je streljal preskromno za koprskega vratarja Hasića, Vito Plut pa je nekaj trenutkov meril nenatančno. Toda kljub še nekaterim poskusom se mreži do konca nista zatresli, najboljši ekipi prvenstva sta si tako današnji plen razdelili.

SORODNE NOVICE

DELI NA