Brez golov v Sežani

CB24 Tabor Sežana - Domžale 0:0

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Matković, Mikača, Šprah.
* Strelci: /.
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Azinović, Nemanič, Briški, Salkić, Makoumbou (od 90. Ovsenek), Doukoure Grobry, Kouao, Krivičić (od 82. Tolić), Djalo Aldair (od 82. Stare), Ndzengue (od 57. Stančič).
* Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Käit (od 65. Pišek), Markuš, Svetlin (od 65. Martinović, od 78. Vuk), Ibričić, Jakupović, Podlogar (od 86. Perc).
* Rumeni kartoni: Kouao; Käit, Vuklišević, Ibričić.
* Rdeči karton: /.

Sežanci so igrali svojo stoto prvoligaško tekmo, a tega jim ni uspelo proslaviti z zmago. Ta bi bila tretja zaporedna, a strelci tokrat niso bili razpoloženi, tako kot ne pri Domžalah, ki so prekinile niz dveh zmag, so pa četrtič zapovrstjo neporaženi in trdno na četrtem mestu lestvice. Tabor je šesti.

Kraševci so na tekmi pogrešali kaznovanega Leona Severja, prav tako pa tudi Hristosa Rovasa, ki je prekinil pogodbo s klubom. Na drugi strani so pri Domžalah manjkali Zeni Husmani, Gaber Dobrovoljc, Tibor Gorenc Stankovič in Dario Kolobarić.

Kljub temu so bili v uvodu tekme malce konkretnejši slednji, a ne Tamar Svetlin ne Arnel Jakupović nista povzročila posebej težkega dela Janu Koprvicu. Domači so pozneje prišli do kar nekaj strelov, predvsem z razdalje, a so bili bolj ali manj vsi precej nenatančni.

Še najbolj nevarno je bilo po strelu Denisa Kouaa, ko je v 21. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, dobro pa je posredoval Ajdin Mulalić. V prvem polčasu je zadnjo vidnejšo priložnost v 38. minuti zapravil Matej Podlogar, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal precej čez gol.

V uvodu drugega polčasa, poškodovanega glavnega sodnika Aleksandra Matkovića je zamenjal Dragoslav Perić, je bilo nekajkrat kar nevarno na obeh straneh, med drugim je v 52. minuti Jakupović poskusil z 18 metrov, Koprivec je žogo odbil v kot, v 54. pa je na drugi strani Marko Krivičić streljal s 25 metrov, izkazal pa se je Mulalić.

Sledilo je zatišje, kar zadeva obetavne akcije, igra se je odvijala med obema kazenskima prostoroma, šele v 89. minuti je kolikor toliko spodoben strel sprožil Benjamin Markuš, ko je poskusil z več kot 25 metrov, a Koprivec je žogo zlahka ujel.

V 90. minuti je po kotu z desne strani še Mihael Briški z glavo žogo poslal malce čez prečko, v zadnji minuti dodatka pa je pred sežanskim golom nespretno reagiral Slobodan Vuk, tako da je ostalo pri 0:0.

Tabor bo v 32. krogu v torek gostoval v Mariboru, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Olimpijo.

Tekst: STA

Foto:www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Domžale
    Domžale so se v torek prebile v pokalni polfinale, lov na evropsko vozovnico pa nadaljujejo tudi v PLTS. Rumeni odpirajo sobotni spored preizkušenj, na Krasu se bodo pomerili z žilavim Taborom.

DELI NA