Brez golov v Stožicah
Olimpije in Hit Gorice so se v 11. krogu Prve lige razšli z neodločenim izidom 0:0.

Tekma, ki se je začela z minuto molka v spomin na preminulega kolesarja Jureta Robiča, se je končala brez zadetkov.

V sicer kar všečni predstavi sta imeli obe ekipi svoje priložnosti, toda napadalci niso bili dovolj zbrani pri zaključkih akcij. Olimpija tako s sedmimi točkami še naprej zaseda zadnje mesto, Gorica pa je s 15 četrta.

Prvi so zapretili Novogoričani, ki so kar nekaj časa pletli mrežo okrog ljubljanskega kazenskega prostora. Tako so zapored poskušali Admir Kršić, Aris Zarifović in Sandi Arčon, toda žoga ni našla poti v mrežo.

Zato pa jo je v 19. minuti na drugi strani, ko je streljal Davor Škerjanc, zadel enega od branilcev, od katerega se je žoga odbila v vratnico in v gol. Toda že pred tem je sodnik označil prepovedan položaj Tomislava Šokote, tako da od vodstva Olimpije ni bilo nič. V 35. minuti je z glavo čez gol Gorice meril še Adnan Bešić, nekaj trenutkov zatem pa je Admir Kršić s prostega strela za malo zgrešil cilj.

V drugem polčasu je najprej zapretila Olimpija, Zoran Zeljković v 52. minuti le za las zgrešil desno vratnico goriških vrat. V 67. minuti je Škerjanc zapravil dotlej najlepšo priložnost na tekmi. Erik Salkić je prodrl v kazenski prostor, nato žogo nastavil Škerjancu, ta pa je s sedmih metrov zgrešil "nemogoče".

V 76. minuti so imeli Ljubljančani spet priložnost za vodstvo, toda Zeljkoviću je ob strelu z roba kazenskega prostora takrat veselje preprečil okvir vrat. Novogoričani so "vrnili" s zelo močnim poskusom Etiena Velikonje v 81. minuti, toda tudi on je bil premalo natančen.

V zaključku tekme je nase znova opozoril Zeljković, ki mu je v 82. minuti zadetek preprečilo dobro posredovanje goriškega vratarja Anžeta Rupnika, kljub še nekaj poskusom enih in drugih pa se mreži do konca nista zatresli, tako da sta se ekipi razšli z 0:0.

SORODNE NOVICE

DELI NA