Brez golov v Stožicah
Olimpija in Domžale sta se v 26. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Ljubljančani so po remiju proti Primorju še drugič zapored vpisali le točko. Te bržčas ne bi šteli za neuspeh, če bi Domžalčani nastopili v popolni postavi in če bi slednji tekmo končali v polni zasedbi.

Toda pri gostih je manjkalo veliko članov prve ekipe, že v prvem polčasu pa so zaradi dveh rumenih kartonov ostali še brez enega igralca. Vsega tega Olimpiji ni uspelo unovčiti, tako da je s četrtega padla na peto mesto na lestvici. Domžale ostajajo trdno na drugem mestu.

Lokalni derbi je bolje začela Olimpija, ki je že v 14. minuti zadela vratnico po strelu Davorja Škerjanca. Le štiri minute pozneje je do strela prišel še spomladi razpoloženi Dare Vršič, ki je za las zgrešil domžalska vrata, po rahlem zatišju pa je v 31. minuti goste s strelom z glavo znova ogrozil Erik Salkić, ki pa je bil prav tako premalo natančen.

Močno oslabljeni Domžalčani (manjkala je kar deseterica poškodovanih in kaznovanih) so v prvem polčasu najnevarnejši strel sprožili prek Marka Drevenška, ki je v 41. minuti v svojem slogu z velike razdalje zadel živi zid, žoga pa je nato za malce končala nad vrati.

A na njihovo nesrečo so plačali tudi davek neizkušenosti. Prvič je za člansko ekipo zaigral 18-letni Gaber Dobrovoljc, a si že v prvem polčasu nabral dva rumena kartona in moral z igrišča.

Na začetku drugega polčasa se je zgodila nova nevšečnost za gostujočega trenerja Darka Birjukova, saj je po naletu Sretena Sretenovića zaradi poškodbe z igrišča moral Damir Pekič (zamenjal ga je Jernej Smukavec).

Kljub vsem težavam gostov pa domači niso znali priti do tako želenega zadetka, še več, v 71. minuti je moral po prostem strelu Drevenška na drugi strani posredovati Kristjan Lipovac.

Domači trener Dušan Kosič (ki prav tako spet ni mogel računati na nekatere ključne igralce, vključno z Daliborjem Radujkom in Sašo Ranićem) je v želji po spremembi poteka igre na pomoč poklical Miroslava Cvijanovića in Petra Stojanovića, pozneje še Stefana Smiljanića, vendar niti to ni prineslo učinka. Poskušali so s pritiskom proti gostujočim vratom, vendar so Domžalčani disciplinirano in čvrsto branili vse poti do gola.

SORODNE NOVICE

  • 05.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija-Domžale
    Oglejte si izjavi po tekmi 26. kroga Prve lige Olimpija-Domžale.

  • 05.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov v Stožicah
    Olimpija in Domžale sta se v 26. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0. 

DELI NA