Brez golov v Velenju

Rudar - Luka Koper 0:0


Stadion ob jezeru, gledalcev 500, sodniki: Vinčič (Maribor), Ul (Šentilj), Vukan (Apače).
Strelci: /.

Rudar: Rozman, Bubalovič, Jeseničnik, Rošer (od 46. Firer), Črnčič, Rotman, Berko, Jahić, Podlogar (od 75. Klinar), Radujko, Bratanovič (od 89. Bizjak).
Luka Koper: Nenezić, Žibert, Blažič, Brečevič (od 82. Popovič), Črnigoj (od 59. Majcen), Mavrič Rožič, Hadžić, Djukić, Čovilo, Pučko, Palčič (od 66. Bubalo).

Rumeni kartoni: Bubalovič; Djukić, Črnigoj, Žibert, Čovilo.
Rdeči karton: /

Koprčani so po reprezentančnem premoru prišli na gostovanje v Velenje z nizom treh porazov, po katerih so padli na šesto mesto lestvice. Predzadnji Rudar je imel v zadnjih tekmah nekoliko boljši izkupiček, Koprčani pa so bili boljši v prvem medsebojnem dvoboju sezone avgusta v Kopru, ko je bilo 1:0. Tokrat zmagovalca ni bilo, ekipi pa sta se razšli tudi brez zadetkov.

Za domače sta v uvodnih minutah poskušala Matej Podlogar in Enes Bratanovič, dober strel slednjega v deseti minuti pa je brez večjih težav ubranil zbrani vratar Igor Nenezić, ob poskusu Bratanovića v 17. minuti pa je največ naredil Leon Črnčič, strelec pa akcije ni najbolje končal in žoga je spet postala plen vratarja Kopra. Gostje so se prebudili šele po pol ure igre, prva strela pa sta sprožila Matej Palčič in Matej Pučko, vendar tudi domači vratar Matjaž Rozman ni imel veliko dela. Pred odmorom so domači zapretili še po akciji Senada Jahića in Črnčiča, vendar je bi strel slednjega preslab za koprskega vratarja.

Rudar je tudi v drugem delu prevladoval, že v 50. minuti pa je bil blizu zadetka Ivan Firer, a je žoga po njegovem strelu zadela vratnico. Tudi Rajko Rotman in Jahić nista premagala vratarja tekmecev, po začetnem pritisku pa je Koper počasi prišel do ravnotežja na terenu. V 74. minuti je tako Bubalo podal v kazenski prostor, kjer pa Pučko ni najbolje zadel žoge in končala je prek vrat domačih. Deset minut pozneje je Bubalo po prostem strelu meril nenatančno, za domače pa je imel dve polpriložnosti še Firer. Izid pa se do konca ni več spremil in ekipi sta si izkupiček v Velenju razdelili.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA