Brez večnega derbija

V četrtem krogu bodo zaradi prestavljenega večnega derbija odigrane le štiri tekme. Derbi kroga bo tako v Velenju, kjer se bosta pomerila Rudar in Koper.

Prva liga, 4. krog

Nafta – Domžale, sobota ob 17. uri

Domžalčani so po zmagah v prvih dveh krogih minuli konec tedna naleteli na oviro v obliki Primorja, proti kateremu so oddali prvi letošnji točki. Kljub temu ostajajo edino moštvo, ki do zdaj še ni prejelo zadetka, poleg Maribora pa so tudi edini, ki zaenkrat še niso izgubili. Varovanci trenerja Birjukova bodo niz nepremagljivosti gotovo hoteli nadaljevati, vendar jih na gostovanju v Lendavi čaka izjemno težko delo. Nogometaši Nafte so po uvodnem porazu v Novi Gorici začeli z zbiranjem točk in dvakrat slavili, nazadnje na težki preizkušnji v Ljubljani, tudi tokrat pa bodo pred glasnimi domačimi gledalci gotovo štartali na tri točke. Svojo moč, ko igrajo pred lastnimi navijači v Športnem parku, so že demonstrirali v 2. krogu, ko so proti Primorju iz rezultatskega zaostanka do zmage prišli v pičlih šestih minutah. Dvoboj nam bo v primeru zmage katerekoli ekipe namenil tudi novega vodilnega na lestvici, »vijolice« namreč tokrat počivajo, Domžalčani in Lendavčani pa so točkovno takoj za njimi.    
Rudar – Luka Koper, sobota ob 17. uri

Po dobrem začetku prvenstva so nogometaši Rudarja v 3. krogu naleteli na izjemno razpoložene Celjane in v gosteh izgubili s kar 1:5. Visokemu porazu so botrovale predvsem napake ožje obrambne vrste, tudi napad pa se z učinkovitostjo pretirano ni izkazal. Kako so se soočili z rezultatom in izgubo bržkone najboljšega igralca »knapov« Kronavetra, ki se seli v 2. Bundesligo v Cottbus, bomo videli že jutri, ko v Velenju gostujejo državni prvaki iz Kopra. Ti imajo dovolj ukvarjanja z lastnimi težavami, saj so razmere v klubu po porazu z Domžalami in še posebej le domačem remiju s Triglavom dosegle vrelišče. Trener Okčić se je zaradi neprofesionalnosti za zdaj odpovedal Sesarju, Polovancu in Božičiču, ki s prvo ekipo ne trenirajo več, namesto njih pa lahko računa na usluge dvojca, člana zlate generacije slovenske reprezentance, Pavlina in Osterca. Prvi je z vodstvom »kanarčkov« našel skupen jezik in bo še naprej opravljal dvojno vlogo kot igralec in športni direktor, kralj strelcev Prve lige v minuli sezoni pa se v Koper seli po podpisu enoletne pogodbe.

HiT Gorica – CM Celje, sobota ob 20. uri

Goriški Športni park je prizorišče enega izmed gostovanj, ki Celjanom že tradicionalno ne ležijo. V zgodovini samostojne Slovenije so namreč ob meji z Italijo slavili le sedemkrat, sedemkrat zmagovalca ni bilo, domačini pa so jih ugnali kar osemnajstkrat. Na Primorsko tokrat sicer potujejo ohrabreni po visoki zmagi nad Velenjčani, po drugi strani pa jim je malce samozavesti gotovo vzel tudi identičen poraz na prijateljski tekmi z Nacionalom (1:5), proti kateremu so se v sredo pomerili v Areni Petrol.  Mlado goriško moštvo se za zdaj drži zelo dobro, kljub črnogledim napovedim po odhodu najboljših in najizkušenejših nogometašev. Zdaj že skorajda legendarni Demirović niti igre še vedno drži v svojih rokah, golobradi mladeniči pa so očitno dovzetni za hitro učenje, saj igrajo zanesljivo in ob tem uspevajo tudi zbirati točke. Mariborčani so jih v zadnjem krogu sicer premagali, vendar so jim varovanci trenerja Peršiča nudili izjemen odpor, za kaj več kot poraz pa jim je zmanjkalo le nekaj zbranosti v zaključku akcij in pa sreče.

Triglav – Primorje, nedelja ob 17. uri

Najmanj zanimanja ta konec tedna je namenjenega obračunu dveh klubov, ki sta še v minuli sezoni igrala v drugoligaški konkurenci in sta tudi letos glavna favorita za ponovno selitev vanjo. Triglavani soza zdaj sicer pokazali nekoliko več od konkurentov iz Ajdovščine in imajo na svojem računu tudi že dve trdo priborjeni točki. Prvo so osvojili pred domačimi gledalci proti Celju, druga pa ima še večjo težo, saj so jo vknjižili na gostovanju pri lanskih prvakih, z njo pa poskrbeli tudi za pretrese v koprskem klubu. Cena remija je bil rdeči karton za Pokorna, tako da nekdanji slovenski reprezentant v nedeljo ne bo zaigral, kar je gotovo voda na mlin nogometašem Primorja. Tudi oni so se po dveh porazih minuli konec tedna končno le pokazali v lepši luči in svoje privržence razveselili s točko v Domžalah. Ali bo kateri ekipi uspelo zabeležiti prvo zmago v sezoni ali pa si bosta točke razdelili bomo videli v nedeljo, razplet tekme pa je zaradi mladosti Gorenjcev in nejasnega položaja, v katerem se nahajo Ajdovci, težko napovedovati.

Olimpija – Maribor, tekma je prestavljena

Derbi tega kroga je bil najprej prestavljen na sredo, 18. avgusta, vendar bo skoraj gotovo zaradi mariborskega uspeha v kvalifikacijah za Ligo Evropa na sporedu šele septembra. Najverjetneje bomo večnemu derbiju tako priča 29. septembra, tekma pa bo že odigrana na novozgrajenem štadionu v Stožicah.

Tekst: NZS/SZ
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA