Brez vstopnic za derbi
NK Olimpija Ljubljana je ustavila prodajo vstopnic za sredin večni derbi.

Razloge za to odločitev so v ljubljanskem klubu podali v sporočilu za javnost, ki ga objavlajmo v celoti:

Vodstvo NK Olimpija Ljubljana je na včerajšnji tiskovni konferenci po tekmi z NK HIT Gorica sporočilo, da bo prodajo kart za tekmo VEČNEGA DERBIJA proti NK Maribor, ki bo v sredo, 29.09.2010, ob 18.00 na stadionu v Stožicah, do nadaljnjega ustavilo.

Upravljavec stadiona ŠRC Stožice, po zadnjih informacijah namreč ne bo zagotovil vseh ustreznih pogojev varnosti, ki jih zahtevata Policija in Upravna enota.

"Novi nogometni stadion v Stožicah bi moral zagotavljati standarde, ki bi bili predvsem v varnostnem, pa tudi v celotnem organizacijskem smislu zgled in normativ prihodnosti. Eden od osnovnih varnostnih pogojev in zahtev so neprehodne ograje na sektorjih, ki so predvideni za navijaške skupine. Na zadnjih tekmah so slednje že dokazale, da trenutna infrastruktura na tribunah ne zagotavlja ustrezne ravni varnosti in zaščite. Gre za veliko tekmo, za večni derbi na novem stadionu, vsi smo ga že nestrpno čakali, vendar so naša prva skrb obiskovalci na tribunah in nogometaši na igrišču. Ob morebitnih izgredih zaradi nezadostne zaščite njihove varnosti ob obstoječi infrastrukturi ne moremo v celoti zagotoviti. Zato prodajo kart do nadaljnjega ustavljamo," je v imenu vodstva NK Olimpija Ljubljana povedal direktor Luka Velepič.

"V kolikor bo upravljavec stadiona ŠRC Stožice uredil ustrezno zaščito in postavil neprehodne ograje na kritičnih tribunah, bomo prodajo vstopnic ponovno vzpostavili," je še dodal Velepič.

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Derbi Mariboru
    Olimpija je v v zaostali tekmi 4. kroga Prve lige izgubila proti Mariboru z 0:1 (0:1).
  • 27.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Večni derbi bo v Stožicah

    Tekma med Olimpijo in Mariborom se bo jutri začela ob 18. uri, večni derbi pa bo na štadionu v Stožicah.

DELI NA