08.12.2022 | Prva liga Telemach
Brez zadetkov med Olimpijo in Muro

Olimpija - Mura 0:0

* Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Žunič, Brezar.
* Strelci: /
* Olimpija: Vidovšek, Krefl, Ratnik, Crnomarković, Lasickas (od 83. Sualehe), Estrada, Sešlar, Elšnik, Doffo (od 79. Aldair), Kević, Nukić (od 68. Rui Pedro).
* Mura: Mihelak, Beganović, Balažic, K. Cipot, Šimkus (od 83. Kozar), T. Cipot, Kous (od 83. Kuzmić), Shabanhaxhaj, Klepač (od 73. Šroler), Daku (od 90. Sadriu).
* Rumeni kartoni: Sešlar; Beganović, Kous, Balažic, K. Cipot.
* Rdeč karton: /

V zadnji tekmi 19. kroga je vodilna Olimpija na zadnji domači tekmi v letu 2022 pričakala Muro. Ta je bila po nepopolnem krogu na četrtem mestu, a bi z zmago in tremi točkami skočila na drugo. Na koncu je ostalo pri 0:0, tako da ima ljubljanska zasedba še vedno 13 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Koprom, Mura pa je ujela Celjane in zaostaja 14 točk.

V prvem delu je imela terensko premoč domača ekipa, ki si je pripravila tudi več priložnosti, a so do nekaj nevarnih akcij prišli tudi Sobočani. Mreži sta se v prvem delu sicer tresli, toda po en zadetek Olimpije in Mure so sodniki po posredovanju Vara razveljavili.

Prvo nevarnejšo akcijo so domači izvedli v 14. minuti, po podaji Svita Sešlarja se neposredno pred golom ni najbolje znašel Juan Estrada, a so bili domači pred tem v prepovedanem položaju. Še bolj vroče je bilo za vratarja Mure Klemna Mihelaka dve minuti zatem, ko je bil Mustafa Nukić sam pred golom, a je v zadnjem trenutku žogo v kot izbil Gregor Balažic.

V 18. minuti pa bi lahko zadel Mirlind Daku, toda povsem osamljen je s kakšnih osmih metrov z glavo poslal žogo točno v vratarja Matevža Vidovška. V naslednji akciji je Mura sicer zadela, toda ker je bil Mihael Klepač, ki je po podaji Dakuja iz bližine potisnil žogo v gol, v prepovedanem položaju, gol ni obveljal.

Podobno je bilo v 38. minuti na drugi strani. Žoga je po predložku Maria Kvesića in spretnem strelu Sešlarja s kakšnih petih metrov sicer končala v mreži, a je bil podajalec pred tem v prepovedanem položaju.

Nadaljevanje je bilo nekoliko manj aktivno, v začetku so še prevladovali domači, proti koncu pa je bila vse bolj prodorna tudi Mura. Za goste je imel v 60. minuti lepo priložnost Daku, ko je Marcel Ratnika slabo vračal žogo svojemu vratarju, a je potem Vidovšek njegov poskus ubranil.

Za Olimpijo pa je v 63. minuti po prodoru dobro streljal Kvesić, a je žoga končala v vratnici.

Mura je imela ob koncu še polpriložnost Martina Šrolerja, ki pa je po protinapadu skušal akcijo končati sam, tako da ga je obramba domačih ustavila.

Pri Olimpiji pa sta že v sodnikovem dodatku poskusila še David Sualehe in Sešlar, a ni bilo prave nevarnosti za Mihelaka.

V naslednjem krogu, zadnjem v letu 2022, bo Olimpija 11. decembra gostovala v Sežani, Mura pa bo dan pozneje gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    V Stožicah bo odigrano zadnje dejanje uvodnega kroga druge polovice Prve lige Telemach. Vodilna Olimpija gosti tretjo Muro. Črno-beli po preboju med prvoligaše v Ljubljani še niso ugnali zmajev.

DELI NA