04.05.2024 | Prva liga Telemach
Brez zmagovalca med Aluminijem in Bravom

Aluminij - Bravo Kostel 1:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Vinčić, Klančnik, Švarc.
* Strelca: 0:1 Poplatnik (17.), 1:1 Jagić (59.).
* Aluminij: L. Jovanović, Jovan, Koblar, Zeljković, Schaubach (od 90. Pečnik), Pišek (od 79. Bilji), Jagić, Kljun (od 90. Baskera), Gorenak (od 65. Brkljača), Susso, Matić (od 90. Krapuhin).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Jakšić, Gorenc, Španring, Selan, Trdin, Pečar (od 61. Kerin), Gidado (od 63. Maher), Stanković (od 80. Tučić), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Jovan, Zeljković; Pečar, Jakšić.
* Rdeči karton: /.

Aluminij, ki je pogrešal kaznovana pomembna člana Sandra Jovanovića in Tina Martića, je v boju za obstanek iskal pomembne točke proti Bravu. Dobil je eno ter se točkovno izenačil s predzadnjimi Radomljami, ki imajo še tekmo v dobrem. Do konca sezone ga čaka še gostovanje pri Rogaški (ta ima na osmem mestu ob tekmi manj pet točk več) in domač obračun z Domžalami. Bravo je za zdaj ostal na četrtem mestu.

Po relativno mirnem začetku so Šiškarji povedli v 17. minuti, z desne strani je podal Mark Španring, pred golom pa je spretno reagiral Matej Poplatnik in zadel za 1:0. Zanj je bil to enajsti gol sezone.

Kidričani so zatem imeli nekaj obetavnih akcij, tudi nekaj poskusov strelov, vendar niso bili posebej nevarni, tudi Tomislav Jagić je v 35. minuti z 20 metrov žogo poslal čez gol.

V 44. minuti je Gal Gorenak kot naslednji pripel do strela pri domačih, vendar je bil Matija Orbanić na mestu. Ob koncu polčasa je na drugi strani z 20 metrov Martin Pečar zadel le zunanji del mreže.

V drugem polčasu je najprej v 50. minuti dvakrat poskusil Jakoslav Stanković, posebej pri prvem poskusu je imel Lan Jovanović nekaj dela.

V 59. minuti pa so domači izenačili, ko je po desni strani kazenskega prostora neoviran prišel do strela in zadel z 12 metrov za 1:1. V 63. minuti je še enkrat posredoval Orbanić, v 68. minuti pa je bil premalo natančen Tom Kljun.

V 78. minuti je Poplatnik po lepi podaji prišel sam pred Lana Jovanovića, a mladi domači vratar je dobro posredoval in žogo izbil Bravovemu napadalcu.

Aluminij bo v 35., predzadnjem krogu prihodnjo soboto gostoval pri Rogaški, Bravo pa bo dan pozneje gostil Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Bravo
    Majski spored, ki prinaša še zadnje tri kroge v letošnji sezoni Prve lige Telemach, se odpira v Kidričevem. V šumi se bosta udarila Aluminij in Bravo.

DELI NA