Brez zmagovalca v Celju

 CM Celje in Nafta sta se v prvi tekmi 5. kroga Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Na prvi tekmi 5. kroga nove prvoligaške sezone sta se danes v Celju pomerili zasedbi, ki sta sezono dobro začeli. Nafta je imela po štirih krogih polovičen izkupiček štirih točk in je bila na sedmem mestu, tri mesta višje pa Celjani, ki so si doslej nabrali šest točk.

Tekmo so bolje odprli domači. Toda kakšnega nevarnejšega strela proti vratarju Alešu Ajlecu niso sprožili, prav tako pa ne Nafta, ki je do prvih polpriložnosti prišla s prostimi streli v 15. in 16. minuti.

Takrat je imel priložnost Dejan Sreš, ki pa je slabo streljal. Nato so nekoliko pritisnili domači nogometaši, Nenad Djaković in Dejan Krljanović sta izpeljala lepo akcijo, a se je ob strelu slednjega izkazal vratar gostov. Vratar Lendavčanov pa se je izkazal tudi ob izteku polčasa, ko je Roman Bezjak z natančno podajo zaposlil Ivana Firerja, po njegovem strelu pa je Ajlec žogo ukrotil.

Zamujene priložnosti so se Celjanom maščevale v nadaljevanju. Sreš in Boštjan Zelko sta napovedala močnejši drugi polčas gostov, gol pa je padel v 62. minuti. Vedran Vinko je podal v kazenski prostor, kjer je iz bližine v polno zadel Zoran Lesjak.

A na odgovor domačih ni bilo treba dolgo čakati. Takoj po dvojni menjavi, v igro sta v 66. minuti prišla Damir Marijan in Iztok Močivnik, so Celjani po kotu povedli. Pred vrata je podal Sebastjan Gobec, pred golom pa je bil na pravem mestu Firer in z glavo žogo poslal za hrbet Ajleca.

Po obeh zadetkih se je ritem igre umiril. Za goste sta zapretila Zoran Lesjak in Roland Polareczki, pri domačih je dvakrat poskušal Marijan, a ni bil uspešen. Prav ob koncu, že v sodnikovem dodatku, bi se izid lahko spremenil po akciji Nafte, ko je bil podajalec Polareczki, s strelom pa je poskušal David Tomažič Šeruga, ostalo pa je pri delitvi točk. Za Celjane je bil to prvi remi v sezoni, Nafta pa je še tretjič zapored ostala neporažena.
 

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Nafta
    Oglejte si izjavi s tekme 5. kroga Prve lige Celje - Nafta.

DELI NA