Brez zmagovalca v Kranju
Triglav Gorenjska in Maribor sta se v 10. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (0:2).

Kranjski ljubitelji nogometa so svojim nogometašem hitro odpustili "petardo" z zadnjega srečanja proti ljubljanski Olimpiji. Ob gostovanju Maribora so namreč še popravili letošnji rekordni obisk.

Sončno vreme je očitno premagalo grenke spomine na prvi krog letošnjega prvenstva, ko so Mariborčani za dobrodošlico ob vrnitvi med prvoligaše Triglavanom prav tako nasuli pet golov.

Kranjčani se zgodovine in nasprotnika niso ustrašili in si v 13. minuti pripravili prvo priložnost, vendar je Alen Krcić iz ugodnega položaja meril tik ob desni vratnici mariborskih vrat. Že v naslednjem napadu so zagrozili tudi gostje. Po lepi podaji Marcosa Tavaresa je streljal Rajko Rep, domači vratar Miha Gracar pa je njegov strel ubranil.

V 29. minuti so Mariborčani nepričakovano prišli do vodstva. Po kratki podaji iz prostega strela je Dalibor Volaš s 25 metrov streljal po tleh in zadel natančno ob desni Gracarjevi vratnici. Kranjčani so odgovorili v 35. minuti, ko je po kotu Bernard Stjepanović streljal z glavo in zadel prečko.

Ko je že kazalo, da bosta moštvi odšli na odmor z izidom 0:1, je veliko neumnost storil kranjski vratar Gracar. Tavares je stekel za žogo, ki bi verjetno končala v avtu, Gracar pa ga je na njegovi poti skozi domači kazenski prostor po nepotrebnem podrl. Sodnik je pokazal na belo točko, s katere je bil Volaš neusmiljen.

V drugem polčasu so Mariborčani, zadovoljni z izidom, povsem umirili igro. Razen posameznih poskusov obeh moštev z večje razdalje pravih priložnosti ni bilo vse do 66. minute. Takrat so domači prvič zagrozili. Po visoki podaji v kazenski prostor je Stjepanović preskočil Marka Pridigarja, nato pa nekoliko s strani in iz obrata streljal mimo praznih mariborskih vrat.

V 71. minuti je domači trener v igro poslal Dejana Burgarja, ki je žogo, ob svojem prvem dotiku z njo, poslal za hrbet Pridigarja. Krcić je prodrl po desnem boku in streljal proti golu.

Žogo je v naletu prestregel Burgar in jo zabil v mrežo. Igra se kljub zadetku ni razživela. Mariborčani so še naprej razdirali kranjske akcije in čakali na zadnji sodniški pisk. Nekaj težav je Pridigarju povzročil le strel Jalna Pokorna z 20 metrov, a je na koncu žogo le ukrotil.

V zadnjih minutah so domači vendarle odločneje pritisnili proti golu Maribora. V prvi minuti podaljška bi Robert Najdenov skorajda presenetil Pridigarja. Podaja kranjskega napadalca je namreč letela neposredno v gol, a je mariborski čuvaj mreže žogo odbil v kot.

V zadnji minuti sodniškega dodatka so bili domači nagrajeni za trud. Dragan Ovčina je z desne strani poslal predložek v mariborski kazenski prostor. Na drugi strani je Stjepanović pričakal žogo in jo z močnim strelom poslal pod prečko v mrežo.

Triglav bo v prihodnjem krogu v soboto gostoval v Celju, Maribor pa bo gostil Rudar.

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Maribor

    Oglejte si izjave po tekmi 10. kroga Prve lige Triglav Gorenjska - Maribor.

DELI NA