Brez zmagovalca v Lendavi
Nafta in Olimpija sta se v 4. krogu Prve lige v Lendavi razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Dobra igra Nafte, zmaga v Murski Soboti in vselej atraktivna Olimpija so bili razlogi za dober obisk v športnem parku.

Gledalci so spremljali dokaj zanimivo nogometno predstavo, v kateri sta si ekipi razdelili točke, a čisto ob koncu bi se kaj lahko vseh treh veselili domači, toda na srečo zeleno-belih je nevarna strela Zorana Lesjaka in Bojana Matjašeca ustavil Elvis Džafić.

Olimpija je po štirih krogih s petimi točkami na petem mestu, Nafta pa je s štirimi na sedmem.

Gosti so prvi uprizorili resnejši napad, ko je Nik Omladič z dolgo podajo zaposlil Matica Finka, njegov močan strel pa je Aleš Ajlec odbil v kot. Ljubljančani so imeli obetaven napad tudi v 21. minuti; Boban Jović je podal z desne strani, Dragan Čadikovski pa je v naletu iz težkega položaja sprožil visoko čez vrata.

Tri minute pozneje je kapetan Olimpije Dalibor Radujko zapravil izjemno priložnost za vodstvo Olimpije, saj je po Omladičevi podaji z desne strani s treh metrov meril čez gol.

Sledile so minute Lendavčanov. V 29. minuti se je Arpad Vaš odločil za strel z dobrih 20 metrov, Džafić je bil že premagan, a se je po silovitem strelu zatresla le vratnica. V naslednjem napadu je Boštjan Zelko z glavo sprožil mimo desne vratnice, Nafta pa se je povsem otresla začetnega "rešpekta" in vse nevarneje ogrožala ljubljanska vrata.

Po napaki Dareta Vršiča v 38. minuti je darilo zapravil Vedran Vinko, ko je iz polvoleja slabo streljal v naročje dobro postavljenega Džafića. Zadnjo priložnost prvega dela je imel Vršič, ki je dobro meril z 20 metrov, a se vratar Ajlec ni pustil presenetiti.

Po desetih minutah otipavanja v drugem polčasu so gosti v 57. minut povedli. Ljubljančani so na hitro izvedli prosti strel in poslali v ogenj Davorja Škerjanca. Ta je bil neulovljiv za domačo obrambo in z 12 metrov ob dotiku vratarja Ajleca zadel domačo mrežo. Veselje gostov pa je bilo kratko, saj je Roland Polareczki po vsega nekaj minutah na igrišču izenačil. Madžar je bil hitrejši od Milana Anđelkovića in mimo Džafića potisnil žogo v mrežo.

Gostje so zatem prevzeli pobudo, domači pa preživljali težke trenutke, čeprav niti Olimpija ni imela izrazite priložnosti. Štiri minute pred koncem je za nekaj razburjenja domačih poskrbel glavni sodnik Darko Čeferin, ki naj bi neupravičeno (zaradi prepovedanega položaja) prekinil obetaven napad Nafte. Tako je ostalo pri delitvi točk, kar je uspeh za mlado ekipo Nafte, čeprav je v sodniškem dodatku prav ta bila blizu zmage, a je goste z zaporednima izvrstnima obrambama rešil Džafić.

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Olimpija
    Oglejte si izjavo s tekme 4. kroga Prve lige Nafta - Olimpija.

DELI NA