Brez zmagovalca v Sežani

CB 24 Tabor Sežana - Rudar Velenje 1:1 (0:0)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Kajtazović, Kordež in Pospeh.
* Strelca: 0:1 Radić (65.), 1:1 Sikimić (90./11 m).
* CB 24 Tabor Sežana: Adam, Ristić, Nemanič, Azinović, Horvat, S. Babić (od 64. M. Babić), Krivičić, Sever, Mihaljević (od 78. Stančič), Bongongui (od 69. Milošev), Sikimić.
* Rudar: Stopajnik, Ćosić, Džinić, Filipović, Krefl, Hrubik, Vošnjak (od 31. Kitek), Črnčič, Kuzmanović, Radić (od 90. Kadrić), Petrović (od 70. Pušaver).
* Rumeni kartoni: Radić, Džinić, Črnčič, Stopajnik.
* Rdeči karton: Ćosić (68.).

Rudar, ki ga je vodil nov strateg Andrej Panadić, je bil na pragu prekinitve niza brez zmage, ki traja od začetka sezone. Vodil je še v 90. minuti, a nato zakrivil najstrožjo kazen, kar so domači izkoristili za točko. Na drugi strani je Rudar, ki je sicer prekinil niz treh porazov, 16 tekem brez zmage. V tem pogledu so rekorderji v prvi ligi Jadran Dekani iz leta 1995 (30 tekem), Potrošnik Beltinci iz leta 2000 (20) ter Kalcer Radomlje iz leta 2017 (18).

Prvi polčas v vetrovni Sežani ni postregel z zadetki niti s prav veliko nevarnimi akcijami. Pri tem so bili sicer dejavnejši gostitelji, ki so najlepšo priložnost polčasa zapravili v 38. minuti, ko je Predrag Sikimić streljal iz prve s približno desetih metrov, Tomaž Stopajnik pa se je izkazal z obrambo.

Sicer pa je Sikimić precej manj nevarno z glavo meril že v 18. minuti, podobno nenevarna pa sta bila tudi Rodrigue Bongongui in Dominik Mihaljević. Pri Rudarju velja omeniti zgolj strel Dominika Radića iz 45. minute, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat.

Po nerazburljivem uvodu drugega dela pa so Velenjčani povedli s svojim prvim strelom v okvir vrat. V 65. minuti je Ivor Horvat žogo izbil le do Radića, ki je nato zadel s 13 metrov.

Le malo po zadetku pa so Velenjčani ostali brez izključenega Marka Ćosića, ki je grobo zrušil Bongonguija. V 83. minuti so imeli Kraševci na voljo prosti strel z manj kot 20 metrov, Sikimić pa je žogo poslal malo čez gol. Še bližje golu je bil Marko Ristić v 88. minuti, ko je z leve strani z močnim strelom zadel vratnico.

Že v sodniškem dodatku pa je David Hrubik pred svojimi vrati igral z roko po strelu Dina Stančiča, najstrožjo kazen pa je unovčil Sikimić, za katerega je bil to enajsti gol sezone. Slednji je poskusil tudi v četrti minuti dodatka s strelom malce z desne, izkazal pa se je velenjski vratar.

Kraševci bodo v 17. krogu v nedeljo gostovali pri Olimpiji, Velenjčani pa bodo dan prej gostili Celje.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Rudar
    Tabor je pretekli konec tedna v Kranju praznih rok ostal čisto na koncu. Češnje v soboto gostijo velenjski Rudar, ki je pred dnevi izvedel novo trenersko menjavo. Kako se bo razpletlo na Krasu?

DELI NA