Brez zmagovalca v Velenju
Nogometaši velenjskega Rudarja in Gorice so se v 9. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Rudar : Gorica 2:2 (1:1)

Strelci: 1:0 Podlogar (9.), 1:1 Vetrih (22.), 1:2 Žigon (79.), 2:2 Bratanović (80.).

Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Firer (od 62. Bizjak), Črnčič, Rotman (od 72. Rošer), Berko, Podlogar, Bratanović, Dedić (od 59. Jahić), Radujko.

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan, Žigon, Praprotnik (od 79. Kadrija), M. Mevlja, Gregorič, Dornik (od 63. Bremec), A. Jogan.

Rumeni kartoni: Jeseničnik, Rotman, Bubalović; Celcer, M. Mevlja.
Rdeč karton: /.

Velenjski nogometaši so še zadnjič igrali pod vodstvom Andreja Gorška. Tega bo že na naslednji tekmi zamenjal Aleš Čeh, ki je z vodstvom kluba sklenil sodelovanje do konca sezone. Danes je svoje bodoče varovance spremljal še s tribune in ti po slabem začetku in petih točkah z osmih tekem kljub pomoči nove okrepitve Daliborja Radujka niso prišli do druge zmage v prvenstvu. Čeprav so povedli, so se na koncu morali tretjič v sezoni zadovoljiti s točko in ostajajo na predzadnjem mestu. Goričani so sedmi z 11 točkami.

Velenjčani so povedli v deveti minuti, ko je Elvis Bratanović stekel v protinapad, na desni strani našel Mateja Podlogarja, ki je nato z nizkim strelom ugnal Vasjo Simčiča. Novogoričani so izenačili v 22. minuti, ko je Uroš Celcer podal pred Rudarjev gol, kjer je do strela z glavo prišel Amedej Vetrih in matiral Matjaža Rozmana. Primorci so bili sicer več pri žogi, vendar jim konkretnejših akcij ni uspelo sestaviti, medtem ko so domači poskušali predvsem s streli od daleč, a so bili ti bolj ali manj nenevarni. V 40. minuti bi lahko domači povedli, ko je bil po kotu na drugi vratnici povsem sam Radujko, toda zgrešil je žogo.

V drugem polčasu so znova prvi zagrozili domači, dvakrat je sprožil Podlogar, enkrat pa Aleš Jeseničnik, a prave nevarnosti za goriška vrata ni bilo, tako kot tudi ne za velenjska po poskusu Dejana Žigona v 57. in 69. minuti. V naslednjih trenutkih je ritem igre nekoliko padel, a v 66. minuti so domači znova poskrbeli za malce razburjenja, Jeseničnik je namreč s prostega strela zatresel prečko.

V 79. minuti pa se je razpoloženi Žigon že sedmič v sezoni vpisal med strelce, tokrat je sprožil z roba kazenskega prostora in zadel levi zgornji kot vrat vratarja Rozmana. A Novogoričani so se veselili le minuto, saj je Bratanović takoj zatem po podaji z leve strani iz bližine izid znova poravnal, kar je bil kljub še nekaterim poskusom, predvsem Žigona in Celcerja na goriški ter Christiana Bubalovića na velenjski strani, tudi končni izid.

SORODNE NOVICE

DELI NA