06.04.2024 | Prva liga Telemach
Bristrić odločil v korist Olimpije

Rogaška - Olimpija 2:3 (1:1)

* Športni center, sodniki: M. Jug, Žunič, Gabrovec.
* Strelci: 1:0 Kregar (44.), 1:1 Florucz (45+3.), 1:2 Silva (49.), 2:2 Korošec (52.), 2:3 Bristrić (80.).
* Rogaška: Lorber (od 1. Mulalić), Pirtovšek, Vujčić, Flis, Kambič, Lovrić, Thalisson (od 64. Kitek), Kregar (od 75. Diaby), Kurež (od 75. Satchwell), Korošec, Mijić.
* Olimpija: Vidovšek, Lasickas, Karamatić (od 46. Ristić), Ratnik, Sualehe (od 46. Silva), Elšnik, Doffo, Pinto (od 58. Bristrić), Ne. Motika (od 69. Brest), Florucz, Durdov (od 83. Agba).
* Rumeni kartoni: Lovrić, Pirtovšek, Korošec, Mulalić; Ratnik, Doffo, Lasickas.
* Rdeči karton: /.

Obračun v Rogaški Slatini je že pred dvobojem obetal veliko, nenazadnje je bila osmouvrščena Rogaška brez poraza na zadnjih šestih ligaških tekmah, drugouvrščena Olimpija pa spomladi sploh še ni poznala poraza. Za slednjo to velja tudi po tem obračunu, na katerem je eno glavnih vlog opravil Raul Florucz z golom in dvema podajama.

Slatinčani so konkretneje začeli tekmo in na začetku šeste minute je Patrik Mijić, ki zaradi dobrih predstav v spomladanskem delu žanje kar nekaj zanimanja za svoje usluge pri najboljših slovenskih klubih, vključno z Olimpijo, za malo zgrešil iz bližine.

Olimpija, pri kateri se je v vrata po pol leta okrevanja po poškodbi vrnil Matevž Vidovšek, je počasi začenjala prevzemati pobudo, prvič pa nekoliko resneje zagrozila po 15 minutah in previsokem poskusu Dioga Pinta.

V 33. minuti je Mijić, ki je spomladi dosegel šest ligaških golov, prišel pred Vidovška, a je bil slednji uspešnejši, napadalec Rogaške pa je bil pred tem tudi v prepovedanem položaju.

Ni pa bil Oliver Kregar v 44. minuti, ko je prejel povratno žogo Gala Kureža na 15 metrov, od tam pa je Kregar z nizkim strelom matiral Vidovška, ki mu je žoga pod telesom ušla v mrežo.

V sodniškem dodatku si je novo napako v obrambi zeleno-belih privoščil Mateo Karamatić, nakar je Alen Korošec stekel v protinapad, oddal žogo do Kureža, a je ta zadel le okvir gola ob poskusu strela pod prečko. Kazen je sledila takoj zatem, Raul Florucz je namreč v naslednjem napadu izid poravnal na 1:1, tudi z nizkim strelom s 15 metrov.

Ljubljančani so imeli v uvodu drugega dela hitro dve polpriložnosti, v 49. pa so tudi povedli. Po prostem strelu Florucza z leve strani je Jorge Silva s peto iz bližine ugnal Ajdina Mulaliča za 2:1.

Že v 52. pa je Alen Korošec znova poskrbel za izenačenje, ko je po odbiti žogi po kotu streljal s 15 metrov malce z desne in zadel v bližnji zgornji kot ljubljanski vrat.

Sledilo je obdobje brez posebnih nevarnosti za enega ali drugega vratarja, terensko pobudo pa je imela gostujoča zasedba Zorana Zeljkovića. Ta je v 80. minuti tudi povedla, Florucz je z desne strani žogo poslal do Admirja Bristrića, ta pa je matiral Mulalića za končnih 3:2.

Rogaška bo v 30. krogu v sredo gostovala pri Domžalah, Olimpija pa bo gostila Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Olimpija
    Vroča Rogaška pričakuje Olimpijo, ki še ni opustila sanj o končnem slavju. Kdo bo boljši?

DELI NA