Čeh v zadnjem hipu
Nafta je v 8. krogu Prve lige v Lendavi premagala HiT Gorico z 2:1 (0:0).

Nafta in Hit Gorica, dve razočaranji dosedanjega dela Prve lige , sta v medsebojnem obračunu odločali o zadnjem mestu na lestvici, ki so se ga Lendavčani otresli. V derbiju začelja so zasluženo - poleg dveh golov so trikrat zadeli tudi okvir vrat, na koncu pa tudi z nekoliko športne sreče slavili tesno in pomembno zmago.

Nafta je bila blizu vodstva že v 7. minuti, ko je v gneči v kazenskem prostoru žoga oplazila vratnico, vendar je sledil le kot za domače. V 11. minuti je bila prva stoodstotna priložnost Nafte, ko je Dalibor Volaš poslal žogo v prazen prostor do prostega Bele Koplarovicsa, ta pa je nastreljal dobro postavljenega Mitjo Piriha.

Gostje so po 20. minutah ostali brez poškodovanega Enesa Demiroviča, Nafta pa deset minut pozneje prav tako brez poškodovanega Koplarovicsa. V 37. minuti so se z napadalno akcijo prebudili tudi gostje. Po predložku z leve strani je Dragoljub Nikolić z glavo podaljšal žogo, ki jo je Gregor Bunc izbil v kot.

Minuto zatem je sledila nova velika priložnost domačih. Bunc je prodrl po levi strani, prodal Joszefu Seböku, madžarski nogometaš pa je s 14 metrov s strelom po tleh le dobro ogrel dlani Piriha. Tri minute pred koncem polčasa je proti Pirihu stekel Konstantin Vassiljev in ga skušal premagati z lobom, vendar je levica očitno njegova slabša noga, saj je žogo podaril novogoriškemu vratarju.

Gostje so težko prihajali do kazenskega prostora domačih. V 44. minut je Admir Kršić izvajal prosti strel s 25 m, kar mu je uspelo natančno, vendar ne dovolj močno, zato je Tomaž Murko žogo ukrotil. V zadnji minuti prvega dela je vratnica še enkrat reševala goste po strelu Siniše Jakoviča z desne strani.

Sanjski začetek drugega polčasa je v 47. minut prinesel zasluženo vodstvo Nafti. Volaš je spretno odigral povratno žogo z Amelom Mujakovićem, ta pa je z levico z 18 metrov silovito zadel pod prečko. Sledili sta priložnosti napadalnega Soböka, ki je prvo veliko priložnost zapravil v 60. minuti, ko je po podaji Volaša z vsega treh metrov zgrešil cilj, minuto pozneje pa silovito sprožil čez okvir gostov.

Domači bi lahko plačali kazen za zapravljene priložnosti že v 62. minuti. Goran Galešić je bil povsem neoviran, a je s 14 metrov meril previsoko. Tri minute pozneje je po drugem rumenem kartonu predčasno pod prho odšel Gregor Balažic. Le tri minute nato bi Volaš že lahko odločil srečanje, saj je po podaji Vasiljeva z leve strani z vsega dveh metrov zgrešil žogo.

Tokrat pa je kazen potrkala na vrata Nafte. Kršić je izvajal prosti strel z več kot 40 m, njegova podaja pa je mimo vseh nemih opazovalcem končal v desnem zgornjem kotu vrat presenečenega Murka. V 78. minuti je Emil Miljković po lepi akciji domačih s silovitim strelom še tretjič zadel vratnico gostov.

Slednji so od 84. minute igrali celo z dvema igralcema manj ter ob pomoči športne sreče imeli v rokah točko. Z devetimi igralci bi lahko celo povedli, saj je Milan Osterc v 86. minuti pobegnil obrambi Nafte in prišel sam pred Murka, vendar se je odločil za podajo do Etiena Velikonje, ki je presenečen zgrešil cilj.

Na koncu se je Nafti nasmehnila športna sreča. Mujaković je v zadnjih trenutkih iz obupa poslal žogo z leve strani, sicer zanesljivi Pirih je žogo nesrečno in nespretno odbil, Čeh pa jo je poslal v gol za pomembno zmago Nafte.

SORODNE NOVICE

DELI NA