Celjani brez Evrope
Domžale in CM Celje sta se v zadnjem, 36. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

Celjani so v Domžalah naskakovali zmago, ki bi jim v vsakem primeru prinesla vstopnico v evropsko ligo. Celjski nogometaši so bili praktično vso tekmo boljši tekmec, toda Domžalčani jim dela niso olajšali in povedli z 2:0.

Kljub silovitemu pritisku v zadnjem delu igre je Celjanom uspelo le izenačiti, tako želenega tretjega gola pa niso zabili.

Ekipi v domžalskem športnem parku v prvih 20 minutah nista navdušili. Šele v 23. minuti je prvi poskus proti vratom sprožil Janez Perme, vendar je meril naravnost v celjskega vratarja Amela Mujčinoviča.

Toda napadalec Domžal je bil uspešnejši že minuto pozneje, ko je Tadej Apatič prestregel podajo Dejana Purišiča na levi strani in podal žogo v kazenski prostor, kjer je bil najvišji in najspretnejši Perme, ki je z glavo zadel za 1:0.

V 40. minuti so bili blizu zadetka tudi Celjani - ti so sicer veliko poskušali, bili boljši, a do zaključnega strela jim ni uspelo priti -, ko je Roman Bezjak že ugnal Darka Brljaka, vendar je domačinom žogo vseeno uspelo izbiti z golove črte. Minuto pozneje je poskusil še Sebastjan Gobec, ki pa ni bil natančen.

Kmalu po začetku drugega polčasa se je Celjanom ponudila nova izjemna priložnost, vendar Bezjaku niti s sedmih metrov ni uspelo zadeti domače mreže, minuto pozneje so Domžalčani spet izbili žogo z golove črte po poskusu Domagoja Duspare, v 50. minuti pa so domači podvojili prednost.

Anej Lovrečič je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Daliborja Teinovića, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel Rok Hanžić. Tudi po tem zadetku so bili na zelenici boljši tekmec Celjani, medtem ko so domači pričakovano čakali bolj ali manj na protinapade.

Celjski pritisk se je obrestoval v 76. minuti, ko je Sebastjan Gobec s prostega strela presenetil domačega vratarja, in v 80. minuti, ko je izenačil Bezjak, ki je v mrežo potisnil odbito žogo po strelu Milana Andjelkovića. Celjane je tako le še zadetek ločil od uvrstitve v evropsko ligo. Zelo blizu njega je bil Slaviša Dvorančič v 88. minuti, vendar je zapravil še zadnjo priložnost.

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Celje
    Oglejte si izjave po tekmi 36. kroga Prve lige Domžale - CM Celje.

DELI NA