27.10.2023 | Prva liga Telemach
Celjani do nove zmage pred domačo publiko

Celje - Domžale 3:1 (1:0)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Kondić, Salkić, Čiča.
* Strelci: 1:0 Vuklišević (21.), 1:1 Stuparević (66.), 2:1 Popović (74./11 m), 3:1 Bajde (89.).
* Celje: Obradović, Milić, Vuklišević, Zec, Karničnik, Zabukovnik, Svetlin (od 65. Popović), Bobičanec (od 90+2. Nemanič), Prucev (od 80. Dulca), Lamy (od 65. Bizjak), Edmilson (od 80. Bajde).
* Domžale: Tratnik, Offenbacher (od 63. Đapo), Hodžić, Hempt, Brecl, Markuš (od 85. Marasović), Pišek (od 63. Tolić), Topalović, Šturm, Stuparević, Krstovski (od 74. Perc, od 85. Černe).
* Rumena kartona: Stuparević, Hempt.
* Rdeči karton: /.

Celjani so prišli do nove, četrte zaporedne zmage in še naprej ostajajo vodilna ekipa Prve lige Telemach. Danes so v večini tekme povsem nadigrali goste iz Domžal, ki so izgubili četrtič na zadnjih petih tekmah.

Celjani so zapravili veliko priložnosti (16-3 v strelih, 9-2 v okvir vrat), tako da so bili gosti dolgo časa v igri za vsaj točko.

Celjski nogometaši, ki so pogrešali kaznovanega Nina Koutra ter poškodovane Matjaža Rozmana, Aljošo Matka in Matica Vrbanca, so že po dobri minuti prišli v enem napadu do dveh priložnosti, najprej je Tamar Svetlin zadel prečko, nato pa je še Jegor Prucev sprožil iz prve ter žogo poslal malce previsoko. V tretji minuti pa je po podaji z leve strani Julien Lamy zgrešil iz bližine.

Domači igralci so še naprej prevladovali in nizali akcije, med drugim so po novem nevarnem strelu v 19. minuti, takrat Nina Milića, iztržili kot, po njem pa so se gosti reševali na golovi črti.

Nekaj sekund zatem, v začetku 21. minute, pa so izbranci Damirja Krznarja povedli, zadel je Damjan Vuklišević, potem ko je v bližini gola iz prve zadel po lepi Milićevi podaji.

Gostitelji so še naprej grozili, Prucev je v 32. minuti le za malenkost zgrešil s strelom od daleč, v 38. minuti pa so dotlej povsem nebogljeni gosti, ki jih v zadnjem času tepejo težave s poškodbami predvsem v obrambi, prišli do prvega strela, vendar je bil Jošt Pišek precej nenatančen.

Vendar je bila to osamljena akcija, medtem ko so gostitelji še naprej napadali, streljali (12-1 v strelih v prvem polčasu), tudi Lamy iz bližine v 44. minuti, a je na srečo Domžalčanov po vseh teh poskusih ostalo zgolj 1:0.

Takoj po začetku drugega dela je spet poskusil Prucev, so pa Domžalčani ta del igre začeli nekoliko odločneje in nekajkrat prišli v kazenski prostor domače vrste, v 66. minuti pa unovčili napako Luke Bobičanca za 1:1.

Nogometaš Celja je žogo podaril Filipu Stupareviću, ki je prišel pred vratarja Matka Obradovića in ga tudi premagal. Toda takoj zatem se je spet nadaljevala prevlada Celja.

In ga nagradila v 72. minuti, ko je sodnik po pregledu posnetka dosodil najstrožjo kazen po igranju z roko Lukasa Hempta. Z bele pike je v 74. minuti zadel povratnik po poškodbi Denis Popović za novo vodstvo celjske ekipe.

Prucev je pozneje znova nevarno streljal, toda Luka Topalović bi v 87. minuti lahko znova izid poravnal, vendar se je izkazal Obradović.

V 89. minuti so Celjani, ki so tudi v končnici imeli kar nekaj lepih priložnosti, spet zadeli, po Popovićevi podaji je iz bližine zadel Gregor Bajde za končnih 3:1, kar so sodniki preverili še z Varom zaradi domnevnega položaja.

Celje bo v 15. krogu prihodnjo nedeljo gostilo Olimpijo, Domžale pa dan prej Maribor.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celje znova odpira krog, a bo tokrat v vlogi gostitelja. Na Štajersko prihajajo Domžale.

DELI NA