13.08.2023 | Prva liga Telemach
Celjani do novega kompleta točk

Celje - Rogaška 2:0 (0:0)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Obrenović, Kordež, Flajšman.
* Strelca: 1:0 Ikwuemesi (59.), 2:0 Matko (85.).
* Celje: Rozman, Nemanić, Vuklišević, Zec (od 77. Milič), Karničnik, Mačak (od 64. Popović), Zabukovnik, Svetlin, Edmilson (od 77. Špeljak), Ikwuemesi, Lamy (od 57. Matko).
* Rogaška: Baždarić, Majcenić, Kurtović, Rantuša Lampreht, Braut, Pirtovšek (od 85. Kantužer), Thalisson (od 85. Majcen), Korošec (od 46. Miljanić), Benedičič (od 75. Vinogradac), Pavlović, Marcius (od 85. Satchwell).
* Rumeni kartoni: Vuklišević, Edmilson, Karničnik; Marcius.
* Rdeči karton: /

Celjani so proti novincem v ligi lovili drugo zmago v sezoni, s katero bi se vsaj začasno prebili na drugo mesto, Rogaška pa je iskala sploh prve točke (in prvi zadetek) v prvoligaški konkurenci po dveh porazih brez doseženega gola v uvodu sezone. Gostje so se večji del tekme dobro upirali, a so Celjani nazadnje vendarle kronali kakovostno in terensko premoč za pričakovano zmago.

Celjani, ki so še vedno v igri tudi na evropskih terenih, so upravičili status favorita. Toda terenske premoči jim dolgo ni uspelo spremeniti v zadetke, čeprav so si pripravili številne priložnosti.

V prvem delu je bil tako najbolj obremenjen vratar gostov Vice Baždarić, pa tudi njegova obramba. Najbolj dejaven pri Celjanih je bil v začetnem delu Julien Lamy, ki je zapretil v 11. in 15. minuti, pa tudi Charles Ikwuemesi, a je v 18. minuti meril tik ob vratnici.

Prav tako sta bila v isti akciji v 35. minuti nevarna Lucas Mačak in Edmilson, a Baždarić tudi takrat ni klonil. Premagal ga je šele Tamar Svetlin po natančni podaji Žana Karničnika v 36. minuti, a zadetek zaradi prepovedanega položaja ob podaji ni obveljal.

Rogaška je imela samo eno polpriložnost v prvem polčasu, toda po izgubljeni žogi Celjanov in poskusu prodora Matica Marcisua proti osamljenemu vratarju Matjažu Rozmanu je sodnik ocenil, da je nogometaš gostov naredil prekršek in akcijo prekinil.

V nadaljevanju so do sape prišli tudi gostje in v uvodnih minutah ogreli Rozmana, dvakrat je bil nevaren Žan Benedičič. Nato pa so, čeprav niso več tako pritiskali kot v prvem delu, Celjani le dosegli tudi regularen zadetek. V 59. minuti je akcijo na desni strani začel Aljoša Matko, Edmilson je podaljšal do Ikwuemesija, ta pa je spretno iz bližine s peto premagal Baždarića.

Po vodstvu so Celjani nekoliko spustili ritem, pravih priložnosti ni bilo več veliko. A v 85. minuti so domači odločno udarili še drugič, Matko je s kakšnih 14 metrov z desne strani neubranljivo streljal pod prečko vrat nemočnega Baždarića ter dokončno določil dvoboj.

V naslednjem krogu bo Rogaška 20. avgusta gostila Maribor, Celjani pa bodo ta dan gostovali pri Domžalah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Rogaška
    Celjani so v Stožicah dobili prvo tekmo z beloruskim Nemanom in tako ostajajo v dobrem položaju za novo evropsko napredovanje. Grofe še pred odhodom v madžarski Györ čaka lokalni spopad z Rogaško, ki išče krstne prvoligaške točke.

DELI NA