07.10.2023 | Prva liga Telemach
Celjani do novih treh točk proti Bravu

Celje - Bravo 2:1 (1:1)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Novarlić, Klančnik, Benc.
* Strelci: 1:0 Matko (1.), 1:1 Stanković (44.), 2:1 Bobičanec (50./11 m).
* Celje: Rozman, Milić (od 74. Ajhmajer), Nemanič, Vuklišević, Zec, Zabukovnik, Kouter, Bobičanec (od 83. Dulca), Prucev (od 73. Bizjak), Matko (od 59. Lamy), Edmilson.
* Bravo: Orbanić, Gurlica, Štravs (od 62. Kerin), Kavčič, Španring, Trdin (od 81. Puconja), Selan (od 72. Maher), Stanković, Ivanšek, Pečar, Štor.
* Rumeni kartoni: Štravs, Gurlica, Maher, Štor.
* Rdeči karton: /.

Vodilni Celjani so četrtouvrščeni Bravo pričakali kar precej oslabljeni, saj so manjkali kaznovani Žan Karničnik ter poškodovani Mario Kvesić, Matic Vrbanec, Gregor Bajde, Denis Popović in Tamar Svetlin.

Toda kljub temu so Ljubljančanom, pri katerih zaradi poškodb ni bilo Mateja Poplatnika in Nemanje Jakšića, prvi gol zabili že po pol minute, drugega pa v uvodu drugega polčasa za novo zmago. A ob tem so bržčas za dlje časa zaradi poškodbe izgubili svojega prvega strelca Aljošo Matka.

Celjani so že po pol minute vodili na obračunu z Bravom. Nino Kouter je najprej streljal v kazenskem prostoru, Matija Orbanić je žogo odbil, a le do Matka, ki je prišel do svojega šestega zadetka v sezoni.

Šiškarji pa so se kmalu zbrali in se ozrli proti tekmečevim vratom, prišli do nekaj strelov, najnevarnejši je bil v 25. minuti Luka Štor, ko je za malo zgrešil s sedmih, osmih metrov.

Gosti so bili še naprej aktivnejši, vendar bi Celjani v 33. minuti lahko povedli z 2:0, vendar je po samostojnem prodoru in preigravanju na koncu le zunanji del mreže zadel Jegor Prucev.

Tudi v končnici prvega dela so bili dejavnejši izbranci Aleša Arnola, toda tako kot večino strelov po obetavnih akcijah so jim celjski branilci pridno blokirali poskuse.

V 44. minuti pa so se gosti le razveselili zasluženega izenačenja, potem ko je na robu kazenskega prostora preigraval Jakoslav Stanković in nato Matjaža Rozmana matiral s 14 metrov.

V uvodu drugega polčasa so Celjani spet pokazali odločnejšo igro, najprej je Luka Bobičanec zgrešil cilj, v 48. minuti pa je Lan Štravs v kazenskem prostoru z vlečenjem za dres zrušil Matka in tako zakrivil enajstmetrovko. Z bele pike je bil v 50. minuti natančen Bobičanec.

So pa Celjani v 57. minuti ostali brez Matka, ki si je poškodoval stopalo, tako da ga je zamenjal Julien Lamy. Gostitelji so v tem delu igre bolje pazili na Bravove igralce kot v prvem polčasu, tako da slednji niso bili posebej nevarni.

So bili pa spet Celjani v 85. minuti, ko je z glavo streljal Edmilson, Orbanić pa se je izkazal z obrambo.

Celje bo v 13. krogu 21. oktobra gostovalo v Rogaški Slatini, Bravo pa bo dan pozneje gostil Maribor.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Bravo
    Prvo srečanje kroga bo odigrano v knežjem mestu, kjer Celje gosti Bravo.

DELI NA