20.08.2023 | Prva liga Telemach
Celjani do polnega izkupička v Domžalah

Domžale - Celje 1:2 (0:1)

* Športni park, sodniki: Borošak, Černe, Benc.
* Strelci: 0:1 Zec (26.), 0:2 Svetlin (50.), 1:2 Repas (82.).
* Domžale: Tratnik, Đapo (od 68. Bobarić), Fazlić, Klemenčič, Mutavčič (od 57. Hodžić), Husmani, Šturm, Topalović (od 57. Pišek), Repas, Marasović (od 87. Hasanbegović), Černe (od 57. Biggs).
* Celje: Rozman, Milić (od 46. Vuklišević), Nemanič (od 59. Vrbanec), Zec, Karničnik, Zabukovnik, Svetlin, Kouter (od 59. Kvesić), Bobičanec, Matko (od 67. Popović), Bajde (od 67. Prucev).
* Rumeni karton: Bobarić.
* Rdeči karton: /.

Celjani kljub odhodu Charlesa Ikwuemesija še naprej tresejo mreže tekmecev. Tokrat so tudi z novo okrepitvijo Jegorjem Prucevom vpisali novo zmago, čeprav so izkoristili "le" dva od številnih strelov. Padle so Domžale, ki so izgubile tako tekmo kot pred tem Edina Julardžijo, ki je prestopil k Sarajevu k Simonu Rožmanu in Senijadu Ibričiću. Celje je z desetimi točkami na vrhu lestvice skupaj z Mariborom, Domžale po drugem zaporednem porazu ostajajo pri štirih točkah.

Celjani so v Domžalah hitro pokazali napadalne namere, že v prvi minuti je Aljoša Matko zadel zunanji del mreže, v tretji pa je strel Gregorja Bajdeta ustavil Gašper Tratnik. Ta je v šesti minuti ustavil še en poskus Matka, takrat je ta streljal z glavo.

Domžalčani so nekajkrat opozorili nase, vendar niso imeli posebej nevarne akcije, zato pa so jo v 26. minuti izpeljali Celjani, po kotu z leve strani je nato z glavo po podaji Nina Milića zadel David Zec.

Luka Bobičanec, ki v zadnjem obdobju spet igra v dobri formi, je v 30. minuti nase opozoril z močnim strelom v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Tratnik. Matjaž Rozman pa je na drugi strani moral posredovati v 34. minut, ko je močno sprožil Žiga Repas.

V 50. minuti so izbranci Alberta Riere podvojili prednost, po podaji Bobičanca se je pred vrati dobro znašel Tamar Svetlin in žogo dvignil čez vratarja in v mrežo.

Trenerja sta nato vsak s svojim ciljem ekipi osvežila z menjavami, eden rezervistov, Prucev, pa je nase opozoril v 75. minuti, ko je v igri ena na ena prišel do strela, izkazal pa se je Tratnik, ki je ujel tudi žogo po poskusu še enega celjskega novinca Maria Kvesića.

V 78. minuti je po podaji Pruceva poskusil še Denis Popović, spet pa je bil na mestu domžalski vratar. Kljub temu, da so gosti precej več streljali, pa je Repas z nekaj sreče v 82. minuti znižal zaostanek na 1:2, žoga je ob nizkem strelu zadela še Zabukovnika in presenetila Rozmana.

Domžale bodo v 6. krogu v soboto gostoval pri Mariboru, Celje pa dan pozneje pri Olimpiji.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA