26.11.2023 | Prva liga Telemach
Celjani do pomembnih točk pri Bravu

Bravo - Celje 0:2 (0:1)

* Športni park Šiška, sodniki: Mertik, Herženjak, Kranjc.
* Strelca: 0:1 Karničnik (7.), Nino Kouter (75.).
* Bravo: Orbanić, Gurlica, Kerin (od 29. Hribar), Španring, Kavčič, Jakšić, Trdin (od 58. Puconja), Stanković (od 76. Janjić), Maher, Selan (od 76. Štor), Poplatnik.
* Celje: Rozman, Vukišević, Zec, Nemanić, Mačak (od 67. Kouter), Zabukovnik, Karničnik (od 78. Milić), Popović (od 67. Lamy), Bobičanec (od 83. Dulca), Svetlin, Edmilson (od 83. Bajde).
* Rumeni karton: Puconja (63.).
* Rdeči karton: /.

Celjani so v tekmo krenili s slabo popotnico, saj so med tednom izgubili v 3. krogu slovenskega pokala proti lendavski Nafti po izvajanju enajstmetrovk. Toda vodilna zasedba slovenskega prvenstva ni imela pretiranih težav, na koncu pa dosegla 12. zmago v sezoni, s katero se je utrdila na prvem mestu. Bravo s šestim ligaškim porazom ostaja peti.

V uvodnih minutah so bili Celjani nekoliko podjetnejši, za zgodnje vodstvo pa so izkoristili svojo prvo resnejšo priložnost v sedmi minuti. Po predložku po tleh se je žoga odbila do samega Žana Karničnika, ta pa je premagal domačega vratarja Matijo Orbanića.

V 18. minuti so prvič resneje zapretili domačini, ko je Matej Poplatnik prišel v kazenski prostor Celja, a je v zadnjem trenutku dobro posredoval Damjan Vuklišević.

Dvoboj se je nato le bolj razživel. Denis Popović je najprej streljal čez domača vrata, minuto zatem pa je nevarno z glavo po predložku Marka Španringa poskušal Poplatnik, a bil nenatančen. Tik zatem je streljal še Jakoslav Stanković, a je njegov strel ubranil Matjaž Rozman.

Po pol ure igre so imeli nogometaši iz knežjega mesta krasno priložnost za povišanje prednosti, ko je po poskusu Karničnika nogo pred vrati Brava podstavil Vuklišević, a se je izkazal Orbanić. Nato je prek vrat meril še Mark Zabukovnik, na drugi strani je z velike razdalje sprožil kapetan Gašper Trdin, a je žogo v kot odbila celjska obramba.

Popović je proti koncu prvega dela še enkrat streljal preko gola, ob koncu sodniškega dodatka pa je imel novo priložnost Poplatnik, a je žogo po njegovem strelu čez prečko odbil Rozman.

Tudi drugi polčas so Celjani bolje začeli, najprej je Luka Bobiačnec streljal naravnost v Orbanića. V 56. minuti je še enkrat več poskusil Popović, tudi tokrat je ciljal precej prek gola. V 62. je po predložku Bobičanca sam ostal Vuklišević, a se je znova izkazal Orbanić. Pri minimalnem vodstvu celjske zasedbe je ostalo tudi dve minuti kasneje, ko je mimo vrat streljal Edmilson.

Tekma se je dokončno odločila okoli 70. minute. Takrat je najprej Bobičanec streljal kar neposredno s kota, toda Orbanić je bil pripravljen. Naslednjo akcijo je zaključil Julien Lamy, a spet neuspešno. Tik zatem je po napaki Karničnika sledil protinapad Brava, a je bil po strelu Poplatnika na mestu Rozman. Slednji je Celje znova rešil le nekaj trenutkov kasneje, ko je zaustavil še strel Lana Hribarja.

Celjani so preživeli najnevarnejše trenutke Brava, nato pa sami krenili v protinapad, ki ga je izvrstno zaključil Nino Kouter, povišal na 2:0 in odločil tekmo v Šiški.

Celjani bodo v soboto gostili tretjeuvrščeni Koper, k Bravu pa prihaja Mura.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Celje
    Celje po nepričakovanem slovesu od pokalnega tekmovanja gostuje v Spodnji Šiški. Se bo vodilna ekipa lige oddolžila navijačem?

DELI NA