14.03.2024 | Prva liga Telemach
Celjani do točk v Kopru

Koper - Celje 1:3 (0:1)

* Stadion Bonifika, sodniki: Matković, Kordež, Vojska.
* Strelca: 0:1 Matko (37.), 0:2 Matko (48./11 m), 0:3 Matko (67.), 1:3 Vešner Tičić (77.).
* Koper: Koprivec, Bručić, Mittendorfer, Sidibe, Pabai, Vešner Tičić (od 79. Omladič), Ankrah (od 46. Tomek), Jelenič (od 68. Petriško), Sule (od 59. Osuji), Nkada, Marsetič (od 46. Lauš).
* Celje: Rozman, Karničnik (od 75. Milić), Nemanič, Vuklišević, Ajhmajer, Zabukovnik, Kvesić, Svetlin (od 75. Popović), Menalo (od 68. Vrbanec), Matko (od 75. Aarons), Edmilson (od 79. Bajde).
* Rumeni kartoni: Ankrah; Kvesić, Ajhmajer, Milić.
* Rdeči karton: /.

Vodilni Celjani, ki so tokrat med drugim pogrešali kaznovanega Jegorja Pruceva, so na Primorsko prišli po treh tekmah brez zmage, v Kopru pa so upravičili vlogo favorita in premagali petouvrščeno ekipo prvenstva. Glavni delež k zmagi je prispeval Aljoša Matko s tremi goli. Celje ima ob tekmi več 10 točk več od drugouvrščene Olimpije. Koprčani pa so zdaj pri treh tekmah brez zmage, na Bonifiki pa v ligi niso slavili že od začetka oktobra 2023.

Ekipi sta dokaj živahno začeli obračun in nanizali nekaj poskusov, ki pa niso bili posebej nevarni. V 16. minuti je z leve strani z roba kazenskega prostora poskusil Karlo Bručić, vendar je zgrešil z diagonalnim strelom.

Na drugi strani je imel Matko v 30. minuti lepo priložnost za vodstvo, ko je po dobri podaji Tamarja Svetlina prišel pred Jana Koprivca, a nato žogo z roba kazenskega prostora poslal mimo vrat.

Matko, ki je sicer imel še kar nekaj priložnosti, je vendarle zadel v 37. minuti, ko je Matjaž Rozman poslal dolgo žogo čez sredino, tam je Edmilson podaljšal z glavo za hrbet koprske obrambe, kamor je stekel Matko in na koncu z desne strani matiral Koprivca za zasluženih 1:0 in svoj deseti gol sezone.

V 39. minuti je Wisdom Sule prišel do voleja iz bližine, vendar je žogo poslal točno v vratarja Rozmana. Tik pred koncem polčasa je imel Matko novo izjemno priložnost za povišanje vodstva, vendar je izgubil dvoboj s Koprivcem, tako kot je dva z ne tako nevarnima poskusoma izgubil tudi Edmilson.

V 47. minuti je Žan Karničnik po levi strani prodrl v kazenski prostor Kopra, kjer ga je spotaknil Mark Pabai in zakrivil najstrožjo kazen. To je v 48. minuti unovčil Matko za svoj enajsti gol sezone in se s tem na vrhu strelske lestvice izenačil z Mariborovim Arnelom Jakupovićem.

V 67. minuti so domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je žoga v roko zadela Klemna Nemaniča, vendar so sodniki pustili, da se igra nadaljuje in v naslednjem napadu so Celjani še povečali prednost. Po hitri akciji in podaji v kazenski prostor je Matko spretno še tretjič ugnal Koprivca in je tako z 12. golom postal vodilni strelec lige.

V 77. minuti je Luka Vešner Tičić zmanjšal zaostanek na 1:3, potem ko je ob ne najboljšem posredovanju Rozmana zadel s strelom s približno 20 metrov.

Koper bo v 27. krogu v nedeljo gostoval v Mariboru, Celje pa bo gostilo Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Celje
    Spored štirih tekem 26. kroga Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Kopra in Celja. Decembrski dvoboj v knežjem mestu je "zabelil" sneg, kako bo na Bonifiki?

DELI NA