Celjani do zmage v izdihljajih tekme

Aluminij - Celje 1:2 (1:0)


Stadion Aluminija, gledalcev 150, sodniki: Kajtazović, Žunič (oba Kranj) in Švarc (Ivančna Gorica).
Strelci: 1:0 Kurež (10.), 1:1 Ivanović (55.), 1:2 Žurej (90.).

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Pečovnik, Kurež, Drevenšek, Kožar (od 80. Bešić), Kašnik, M. Rešek (od 60. D. Rešek), Jeleč (od 52. Vraničar), Brezovački.
Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Centrih, Verbič, Bajde (od 82. Žurej), Kolsi, Gobec, Plesec (od 58. Medved), Žitko, Tomažič-Šeruga (od 46. Ivanović).

Rumeni kartoni: Drevenšek, Kurež, Topolovec; Bajde, Verbič, Vrhovec, Žitko.
Rdeč karton: /.

Celjski trener Marjan Pušnik je imel tokrat srečno roko pri izbiri svojih menjav. Potem ko so domači prvi polčas dobili z golom Roberta Kureža, je celjski strateg najprej v igro poklical Nikolo Ivanovića, ki je v 55. minuti izid izenačil, nato pa v 82. minuti dal priložnost za igro še Andražu Žureju, ki je v četrti minuti sodniškega dodatka priigral drugo zaporedno zmago Celjanom. Ti ostajajo na petem mestu prvenstvene lestvice, Aluminij pa na šestem, a ima ob tekmi manj zdaj za tekmeci iz Celja že šest točk zaostanka.

V prvem polčasu so maloštevilni gledalci spremljali enakovredno igro, v kateri pa so domači unovčili svojo prvo priložnost na tekmi. Nejc Pečovnik je lepo podal žogo za hrbet celjske obrambe, Robert Kurež se je znašel sam pred Maticem Kotnikom in ga premagal za 1:0.

Gosti so se malce razburili v 25. minuti, ko je v kazenskem prostoru ob dveh branilcih padel Gregor Bajde, vendar je sodnik ocenil, da je celjski nogometaš simuliral, zaradi česar mu je pokazal rumen karton. Zadnjo lepšo priložnost v prvem delu so imeli gosti v 30. minuti, ko je Tomaž Murko posredoval po strelu Nejca Plesca.

V uvodu drugega dela je najprej Benjamin Verbič z roba kazenskega prostora žogo poslal malce mimo vrat, v 55. minuti pa je rezervist Ivanović po Verbičevi podaji iz bližine izid izenačil. Sledilo je obdobje precej raztrgane igre brez pravih zaključkov akcij, v 80. minuti pa so znova zagrozili Celjani, natančneje Klemen Medved, ki je povsem neoviran žogo poslal čez gol.

V 84. minuti je nekaj težav Kotniku povzročil Marko Drevenšek s prostega strela, le nekaj trenutkov zatem pa so domači ostali na igrišču le z deseterico, saj se je - ob vseh izkoriščenih menjavah - poškodoval Žiga Vraničar. Sledil je pritisk Celjanov, po neuspešnih poskusih Sebastjana Gobca in Verbiča pa je tekmo odločil Žurej, ki je v mrežo poslal odbito žogo po strelu Medveda.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA