Celjani drugič zapored 0:0
Nogometaši Celja in Domžal so se v 11. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0:0.

Celje : Domžale 0:0


Celje: Kotnik, Gobec, Žitko, Krajcer, Korošec, Kolsi, Vrhovec, Ivanović (od 57. Močivnik), Cebara (od 46. Bajde), Močić, Medved (od 71. Verbič).

Domžale: Zabret, Skubic, Topić, Knezović, Pihler (od 79. Husmani), Halilović, Korun, Balkovec, Majer, Požeg Vancaš (od 86. Papež), Kous (od 60. Šimunović).

Rumeni kartoni: Vrhovec, Gobec, Žitko; Kous, Knezović.
Rdeč karton: Šimunović (90.).

Na celjskem stadionu Petrol sta se pomerili ekipi iz zgornje polovice lestvice, po povsem enakovredni predstavi pa se je njun dvoboj končal brez zadetkov, tako da ostajata na četrtem oziroma petem mestu.

Obračun med Celjani in Domžalčani se je začel "krvavo", v deveti minuti si je po trku z enim od domačih igralcev UrošKorun prebil arkado, po hitri zdravniški intervenciji pa je tekmo nadaljeval s prevezo na glavi. V prvem polčasu se je odvijal enakovreden boj, bolj pestro dogajanje pa je bilo v drugi polovici.

Prvo obetavnejšo priložnost so si v 24. minuti priigrali Celjani: pobudnik akcije je bil Marko Kolsi, ki je prodrl po desni strani, strel Klemna Medveda pa je v zadnjem trenutku preprečil Darko Topić. Le tri minute kasneje so zapretili tudi gosti, po kotu z desne strani je bil v skoku najvišji Ivan Knezović, a je streljal prek vrat. V 36. minuti je izkušeni Sebastjan Gobec poslal predložek z desne strani, žoga je prišla do Kolsija, ki je poslal nevaren predložek do Matica Žitka, po njegovem strelu pa je Knezović z glavo zadel vratnico, žoga pa se je nato odbila v kot.

Domžalčani so si najlepšo priložnost priigrali v 40. minuti: najprej je Nejc Skubic odvzel žogo Blažu Vrhovcu in jo podal do Aleksa Pihlerja. Slednji je v ogenj poslal Žigo Kousa, ki se je znašel sam pred domačim vratarjem Maticem Kotnikom, a je meril mimo desnih vrat.

V drugi polovici tekme je okoli 450 gledalcev spremljalo dokaj podobno predstavo. Igralci obeh ekip so se trudili po najboljših močeh, njihovi poskusi pa so bili jalovi. Oba trenerja sta aktivirala vse razpoložljive moči, do spremembe pa ni prišlo.

Še najbolj razburljivo je bilo v sami končnici: v 81. minuti se je poškodoval Iztok Močivnik, ki se je po triminutni zdravniški oskrbi sicer vrnil na igrišče, a ga je nato v 88. minuti dokončno zapustil. Domžalčani niso izkoristili terenske premoči, v samih izdihljajih tekme pa si je "rezervist" Mato Šimunović po hudem prekršku nad Maticem Žitkom prislužil rdeč karton.

Tekst: STA

SORODNE NOVICE

DELI NA