Celjani končali serijo Aluminija

Celje : Aluminij 2:1 (0:0)

Strelci: 0:1 Kurež (67.), 1:1 Moćić (69.), 2:1 Ivanović (84.).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Bajde (od 63. Horvat), Kolsi, Korošec, Gobec, Plesec (od 46. Moćić), K. Medved (od 58. Lutfi), Žitko, Ivanović.

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež, Žagar (od 56. D. Rešek), Spahić, Drevenšek, A. Medved, Kožar (od 56. M. Rešek), Sulejmanović, Bešić (od 66. Kmetec).

Rumeni kartoni: Gobec, Plesec, Korošec, Moćić; Bingo, A. Medved, Kurež.
Rdeč karton: /.

Celjani so na svojem stadionu pričakali "vroči" Aluminij. Ta je v Celje prišel z lepo popotnico štirih zaporednih zmag, tudi danes je povedel, vendar so Celjani, ki ostajajo zgolj pri enem porazu (proti Mariboru v prejšnjem krogu), v končnici tekmo nagnili na svojo stran in ostajajo s 15 točkami tik pod vrhom skupaj z Domžalami.

Gledalci so v prvem polčasu gledali dinamično tekmo. Obe ekipi sta si priigrali kar precej (pol)priložnosti, tako da sta se vratarja že v tem delu igre dodobra ogrela. Domači čuvaj mreže Matic Kotnik je bil najbolj obremenjen med 30. in 34. minuto, ko so gosti zapored sprožili štiri strele, pri dveh, Roberta Kureža in Denisa Topolovca, je moral tudi posredovati. Domači so bili najnevarnejši v deseti minuti, ko je Tomaž Murko izvrstno ukrotil strel Marka Tuomasa Kolsija.

V drugem polčasu so kmalu gol zabili Celjani, a ga je sodnik razveljavil zaradi igranja z roko Gregorja Bajdeta. Domači so bili izjemno nevarni tudi v 60. minuti, ko je Nikola Ivanović sprožil s 30 metrov in žogo poslal le nekaj centimetrov nad prečko z igrišča. V 67. minuti pa so gosti povedli, svoj šesti gol v prvenstvu je zabil Robert Kurež po podaji Aljaža Medveda.

Toda veselje Aluminija ni dolgo trajalo. Marijo Moćić je namreč v 69. minuti sprožil s 25 metrov in zadel v desni spodnji kot vrat vratarja Murka. V 84. minuti so Celjani poskrbeli za popoln preobrat, ko je Moćić lepo sprejel dolgo podajo Mihe Korošca, nato podal do Ivanovića, ki je uspešno končal bliskovito akcijo in zabil svoj prvenec v slovenski prvi ligi.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA