Celjani mimo vrtnic

 CM Celje je v 13. krogu Prve lige premagalo Hit Gorico z 1:0 (0:0).

Celjani, ki so na prejšnjih štirih tekmah ob enem samem remiju trikrat izgubili, so nastopili z novim trenerjem. V torek je Stane Bevc zamenjal Damjana Romiha.

Po remiju (3:3) na prvi tekmi teh dveh ekip v novem prvenstvu je Bevc vendarle pripravil veselje v domači vrsti in to na zelo pomembni tekmi, saj Celjane čakata v naslednjih krogih Olimpija in Maribor.

Veliko bolje so dvoboj začeli gostitelji, ki so bili pred tekmo na predzadnjem mestu lestvice. Po nekaj neuspešnih akcijah Roku Štrausu v 14. minuti ni uspelo izkoristiti napake Arisa Zafirovića. Novogoričani so prvič na vrata tekmecev sprožili v 16. minuti, ko je bil od daleč neuspešen Jasmin Kurtič.

Po pol ure igre so gostje vzpostavili ravnovesje na igrišču, vendar pa so ob koncu Celjani znova nevarno zapretili. Vratar gostov Vasja Simčič je dve minuti pred koncem prvega polčasa z odličnim posredovanjem zaustavil najnevarnejšo akcijo domačih, ko je streljal Roman Bezjak.

Drugi del se je začel povsem drugačen, kot prvi, saj je bilo videti, da ekipi želita osvojiti točko. Mrtvilo v boju za remi pa je Dragan Čadikovski presekal v 61. minuti. Po lepi podaji Beršnjaka, ki je pobegnil po desni, je Štraus nakazal strel, nato pa žogo prepustil Čadikovskemu, ki je domače povedel v vodstvo s strelom v levi spodnji kot vrat.

V zadnji minuti bi lahko Štraus po protinapadu povišal vodstvo, ko je bil sam pred vratarjem tekmecev, vendar se je 'spotaknil' ob žogo in izid je ostal nespremenjen.

SORODNE NOVICE

  • 16.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Gorica
    Prisluhnite izjavi s tekme 13. kroga Prve lige CM Celje - Hit Gorica.

DELI NA