Celjani ob koncu do točke

Koper - Celje 1:1 (1:0)

* Stadion Bonifika, sodniki: Matković, Klančnik, Černe.
* Strelca: 1:0 Palčič (43.), 1:1 Dangubić (84./11 m).
* Koper: Adam, Rajčević, Palčič, Knežević, Mišić, Cerovec (od 52. Mittendorfer), Pejić, Caimacov, Krajinović (od 69. Viler), Barišić (od 64. Stevanović), Mulahusejnović (od 52. Spinelli).
* Celje: Jurhar, Martis (od 63. Kadušić), Ćalušić, Zaletel, Brecl, Benedičič (od 79. Hajrić), Šporn (od 46. Novak), Rorič, Matjašič, Kerin (od 63. Kuzmanović), Sokler (od 63. Dangubić).
* Rumeni kartoni: Pejić, Stevanović, Palčič; Kerin, Šporn, Matjašič, Rorič.
* Rdeči karton: /.

Tekma med Koprom, ki je pogrešal kaznovane Timoteja Dodleka, Ivana Borno Jelića Balto in Žana Žužka, ter Celjem se je končala brez zmagovalca. A kaj lahko bi vse tri točke romale z gosti, ki pa so v zadnji sekundi zapravili najstrožjo kazen. Sta pa obe ekipi prekinili porazna niza, Celjani so pred tem izgubili štiri tekme zapovrstjo, Koper pa dve. Celje je na lestvici osmo, Koper pa peti.

Na Bonifiki sta ekipi v prvem polčasu večino časa kazali dokaj enakovredno in hkrati igro z ne posebej nevarnimi akcijami. V sedmi minuti je sicer Jure Matjašič pri Celju poskusil od daleč, a nenatančno, pri Kopru je v 12. Nardinu Mulahusejnoviću gostujoča obramba v zadnjem trenutku blokirala strel, v 37. pa je Matej Palčič poskusil z glavo, a tudi njegov poskus je bil lahek plen Metoda Jurharja.

V 43. minuti pa se je izid spremenil. Najprej je Maks Barišić, ki je pred tem dosegel en zadetek, a iz prepovedanega položaja, s strelom malce izven kazenskega prostora zadel vratnico, v nadaljevanju akcije pa je Bojan Knežević poslal žogo skozi koprsko obrambo do Palčiča, ki je žogo preusmeril mimo Jurharja za vodstvo domačih.

V drugem polčasu je v 61. minuti prvi resneje poskusil Žan Benedičič, a je bil njegov strel z roba kazenskega prostora prešibak. Celjani so imeli terensko pobudo, v 70. minuti je poskusil s peto Filip Dangubić, toda David Adam je bil zbran.

Isti igralec se je v 73. minuti znašel sam pred koprskim vratarjem malce na levi strani, a žogo poslal mimo nasprotne vratnice. Na drugi strani je v 77. minuti ob padcu poskusil Palčič, a žogo iz bližine poslal čez gol.

V 84. minuti pa je Stefan Stevanović v kazenskem prostoru brcnil Amadeja Brecla in zakrivil najstrožjo kazen, ki jo je pri Celjanih unovčil Dangubić za 1:1. Gosti so še naprej več poskušali, med drugim je Jakob Novak že v sodniškem dodatku od daleč meril previsoko.

Novak pa je tik pred iztekom tekme poskušal še enkrat, v roko zadel Palčiča, ki je bil v kazenskem prostoru, sledila je nova najstrožja kazen. Spet je poskusil Dangubić, toda koprski junak tekme je postal David Adam, ki je strel obranil.

Koper bo v 28. krogu 3. aprila gostil Tabor, Celje pa bo gostovalo v Murski Soboti.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Celje
    Koper spomladi ne najde prave forme, še nekoliko težje obdobje pa preživljajo aktualni prvaki. Kako se bo razpletlo na Bonifiki?

DELI NA