Celjani osvojili Maribor

Maribor - Celje 0:1 (0:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Antič, Praprotnik, Kovačič.
* Strelec: 0:1 Dangubić (77.).
* Maribor: Jug, Felipe Santos, Pihler, Uskoković, Kolmanič, Vrhovec (od 18. Martinović), Cretu (od 65. Bajde), Repas, Požeg Vancaš (od 71. Kotnik), Mlakar (od 65. Kronaveter), Matko.
* Celje: Rozman, Kadušić (od 85. Stojinović), Zaletel, Ćalušić, Brecl, Vrbanec, Rorič, Kerin (od 85. Božić), Kuzmanović, Novak (od 73. Benedičič), Sokler (od 65. Dangubić).
* Rumeni kartoni: Pihler, Repas; Zaletel, Ćalušić.
* Rdeči karton: /.

Celjani so po dveh spomladanskih porazih prekinili negativni niz - in to kar v vedno vročem Ljudskem vrtu, kjer domača ekipa v tej sezoni še ni doživela poraza. Junak tekme je postal Filip Dangubić s prvim pomladnim celjskim golom.

Brez zmage v spomladanskem delu ostajajo Mariborčani, ki so tokrat v obrambi pogrešali Špira Peričića, ta je manjkal zaradi smrtnega primera v družini, zaradi različnih razlogov ni bilo niti Nemanje Mitrovića, Denisa Klinarja, Martina Milca, Kenana Pirića, Amirja Derviševića in Jasmina Mešanovića, ki naj bi bil tik pred odhodom iz Maribora. Slednji tako ostaja na drugem mestu s točko za vodilno Olimpijo, ki jo v nedeljo čaka gostovanje v Kidričevem.

Uvod tekme v Ljudskem vrtu je minil z akcijami na obeh straneh, a konkretnejši so bili domači, med drugim je v šesti minuti po strelu Žana Kolmaniča Josip Ćalušić izbil žogo tik pred golovo črto, v deseti minuti pa je poskus Rudija Požega Vancaša obranil Matjaž Rozman.

V 15. minuti pa jo je na svoj 29. rojstni dan kar hudo skupil Blaž Vrhovec v trku z Jakobom Novakom, izgubil je zavest, tako da so ga odnesli z igrišča. Po prvih informacijah ne gre za hujšo poškodbo, vendar so ga vseeno odpeljali v bolnišnico na preventivni pregled.

Sledilo je obdobje bolj ali manj enakovredne igre brez posebnih priložnosti, v 36. pa je le malce resneje zagrozil Jan Mlakar, a Rozman ni imel veliko dela po njegovem strelu z glavo. V 39. minuti je na drugi strani iz ugodnega položaja z glavo zgrešil Ester Sokler, Novakov strel od daleč v 44. minuti pa je Ažbe Jug ukrotil prav tako brez posebnih težav. V 45. minuti je še Mlakar s slabih 20 metrov žogo poslal malo mimo vratnice.

Uvod drugega polčasa je minil brez posebnih nevarnosti na eni ali drugi strani, le v 61. minuti je bilo nekoliko bolj vroče v celjskem kazenskem prostoru, ko so domači po posredovanju Ćalušića ob Aljoši Matku neuspešno zahtevali najstrožjo kazen.

V 77. minuti pa so Celjani povedli, ob poskusu celjske podaje v kazenski prostor se je žoga od Jana Repasa odbila, do nje je prvi prišel Filip Dangubić, ki jo je nato tudi pospravil v mrežo - kot se je izkazalo - za zmago.

Takoj zatem so na drugi strani Celjani zagrozili v celjskem kazenskem prostoru, a jim ni uspelo do izenačenja, Andrej Kotnik pa je v sodniškem dodatku sicer še enkrat "preizkusil" Rozmana, vendar se celjski vratar ni pustil premagati.

Maribor bo v 23. krogu v sredo gostoval v Sežani, Celje pa bo gostilo Bravo.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Tako Maribor kot Celje v nadaljevanje PLTS nista zakorakala v skladu s svojimi cilji. Vijolice so dvakrat remizirale in izgubile vodstvo, grofje še čakajo na prvo točko pomladi. Čigave rane bo poglobil štajerski derbi v Ljudskem vrtu?

DELI NA