16.04.2022 | Prva liga Telemach
Celjani s tremi točkami proti Bravu

Celje - Bravo 2:0 (2:0)

* Arena Z'dežele, sodniki: Antič, Černe, Habibović.
* Strelca: 1:0 Sokler (23.), 2:0 Zec (42.).
* Celje: Rozman, Flis, Zec, Stojinović, Brecl, Vrbanec, Majevski, Svetlin (od 62. Šporn), Begić (od 89. Nene), Kuzmanović (od 62. Božić), Sokler (od 79. Jakobsen).
* Bravo: Orbanić, Križan, Jakšić, Španring (od 56. Milić), Kavčič, Nsana (od 46. Kurtovič), Trdin, Trontelj, Kerin (od 85. Kirm), Sever (od 46. Marjanac), Maružin (od 46. Bajde).
* Rumeni kartoni: Begić, Sokler; Trdin, Nsana, Kavčič.
* Rdeči karton: /.

Celjani so, čeprav so med drugimi pogrešali kaznovana Žana Medveda in Tomislava Tomića, prišli do zmage, ki jih je dvignila na šesto mesto, pri tem pa je še pomembneje to, da so v vse varnejših vodah, kar zadeva boj za obstanek. Izbranci Simona Rožmana so malo izboljšali tudi statistiko z zadnjih tekem proti Bravu, ki je pred tem dobil pet od zadnjih šestih medsebojnih tekem.

Tako Celjani kot Bravo, ta je na petem mestu, bodo sredi tedna igrali tudi v polfinalu pokala, prvi bodo na Bonifiki igrali proti Kopru, drugi pa bodo gostili Domžale.

Po dokaj mirnem uvodu so Celjani, ki so bili sicer boljši tekmec, povedli v 23. minuti, ko je Ivan Majevski poslal žogo za hrbet gostujoče obrambe do Esterja Soklerja, ki je nato preigral še Matijo Orbanića in zadel za 1:0. Gostitelji so prednost podvojili v 42. minuti, potem ko je podajo Matica Vrbanca iz desnega kota z glavo unovčil David Zec.

Dejan Grabić je ob polčasu opravil tri menjave in poskušal rešiti, kar se je rešiti dalo za Bravo, pozneje hitro opravil še eno, toda Ljubljančanom ni steklo po željah.

Celjani so bolj ali manj brez težav nadzirali dogajanje, ob tem pa je v 66. minuti znova po kotu do strela z glavo prišel Zec, a bil tokrat malce premalo natančen. Pozneje je malce podjetneje zaigral tudi Bravo, toda v 73. minuti so spet streljali domači prek Jona Šporna, a Orbanić ni imel veliko težav.

Celje bo v 32. krogu 25. aprila gostovalo pri Aluminiju, Bravo pa bo dan prej gostil Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Bravo
    Približuje se polfinale Pokala Pivovarna Union, v katerem bodo zaigrali tudi nogometaši Celja in Brava. Celjani in Ljubljančani bodo pred lovom na finale odigrali ligaški obračun v knežjem mestu.

DELI NA