Celjani še drugič letos s tremi točkami v Domžalah

Domžale - Celje 1:2 (0:1)


Športni park, gledalcev 550, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Gabor (Martjanci) in Žekš (Črenšovci).
Strelci: 0:1 Bajde (18.), 1:1 Korun (51.), 1:2 Bilali (88.).

Domžale: Vidmar, Skubic, Gerič (od 74. Osmanaj), G. Vuk, S. Vuk, Knezović, Kovjenić, Korun, Šimunović, Požeg Vancaš (od 64. Majer), Husmani.
Celje: Kotnik, Krajcer, Centrih, Verbič, Bajde (od 78. Bilali), Cebara (od 65. Ivanović), Kolsi, Rapnik, Medved (od 72. Korošec), Žitko, Tomažič-Šeruga.

Rumeni kartoni: Husmani; Cebara, Verbič, Centrih.
Rdeč karton: /.

Po dveh zaporednih porazih so Celjani prišli do nove, sedme zmage v prvenstvu. Do nje so prišli v sami končnici tekme, ko je odločilni zadetek zabil rezervist Lutfi Bilali. Kljub zmagi celjski nogometaši ostajajo na petem, Domžalčani, ki so prekinili niz dveh zaporednih zmag, pa po osmem porazu na četrtem mestu. Velja omeniti, da sta na tej tekmi zadnjič sodila Andrej Tratnjek in Jožef Gabor, ki sta končala karieri.

Domžalčani so tekmo dobro začeli in že v drugi minuti resno ogrozili Matica Kotnika v celjskih vratih. Zeni Husmani je podal v kazenski prostor, Marko Krajcer je ob nespretnem posredovanju žogo odbil v vratnico, zatem je žoga prišla do Dejana Geriča, ki pa mu ni uspelo ugnati celjskega čuvaja mreže. V šesti in osmi minuti je dvakrat zapored poskusil Slobodan Vuk, nevaren je bil predvsem drugi strel z glavo, po katerem je žoga le za las zletela čez vrata.

Po odločnem začetku domačih so v 18. minuti povedli gosti. Benjamin Verbič je podal iz kota z desne strani, na bližnji vratnici pa je spretno in močno sprožil Gregor Bajde ter povedel svojo ekipo v vodstvo z 1:0. Gosti so v dinamičnem prvem polčasu s streli na obeh straneh imeli novo lepo priložnost v 22. minuti, ko je Stefan Cebara sprožil s 13 metrov, domače pa je rešila vratnica. V 36. minuti so Celjani znova zatresli domžalsko mrežo, toda sodniki so zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja Krajcerja.

V uvodu drugega polčasa je prvi sprožil Bajde s 25 metrov, vendar Vidmar ni imel preveč dela. V 51. minuti pa so se domači navijači razveselili izenačenja. Mato Šimunović je izvedel kot, Ivan Knezović je z glavo žogo podaljšal do Uroša Koruna, ki je prav tako z glavo iz bližine ugnal Kotnika.

V 73. minuti so imeli gosti novo lepo priložnost. Domači so izgubili žogo, krenili v protinapad, David Tomažič-Šeruga je nato podal proti Verbiču, ki je sam stekel proti domžalskim vratom, a je Vidmar pravočasno stekel iz vrat in žogo odbil. Po nekaj neuspešnih strelih, nekaterih tudi nevarnih (v 85. minuti je Marko Tuomas Kolsi s 25 metrov le malce meril mimo desne vratnice), na obeh straneh pa je v 88. minuti v ospredje stopil celjski rezervist Lutfi Bilali, ki je z glavo zadel po Verbičevi podaji iz kota in odločil tekmo.

Tekst: STA
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

DELI NA