Celjani slavili proti odpisanim Radomljam

Kalcer Radomlje - Celje 0:1 (0:1)

* Športni park Radomlje, sodniki: Perić (Kranj), Perger in Šumer (oba Maribor).
* Strelec: 0:1 Podlogar (33.).
* Kalcer: Ivačič, Jakovljević, Ejup, Karamatić, Primc, Kovjenić (od 67. Vasilj), Barukčić, Jugovar (od 46. Gajić), Janković (od 53. Krcić), Cerar, Nunić.
* Celje: Rozman, Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl, Pungaršek (od 67. Pišek), Cvek, Cvijanović, Podlogar (od 79. Hadžić), Požeg Vancaš (od 62. Lupeta), Volaš.
* Rumena kartona: Barukčić; Vidmajer.
* Rdeči karton: /.

Radomljanom na zgodovinski tekmi, prvi prvoligaški v domačem športnem parku, ni uspelo priti do druge zmage v sezoni. Nasproti so imeli bolj razpoložene Celjane, ki so še na enajsti tekmi zapovrstjo ostali neporaženi, tokrat so 13. zmago v prvenstvu dosegli z zadetkom Mateja Podlogarja in ostali v igri za četrto mesto. Za Gorico, ki jo zvečer čaka gostovanje pri vodilnem Mariboru, zdaj zaostajajo le točko.

V prvem polčasu so bili boljši tekmec Celjani, ki so večino časa preživeli na polovici gostiteljev, a si dolgo niso pripravili prave priložnosti. Zato pa so povedli v 33. minuti, ko se je Matej Podlogar znašel ob pravem času na pravem mestu in z močnim strelom premagal Aljaža Ivačiča. Ta se je dve minuti pozneje izkazal po zaporednih poskusih Elvedina Džinića (od daleč) in Tadeja Vidmajerja (iz bližine). Domači so do prvega strela prišli šele v 43. minuti, a Matjaž Rozman s poskusom Marka Kovjenića ni imel veliko dela.

V drugem polčasu gledalci dolgo niso videli prave priložnosti, v 70., 73. in 77. minuti je sicer trikrat poskusil Jucie Lupeta, za njim pa še Amadej Brecl, a so bili vsi streli nenatančni, najbližje zadetku pa je bil Dalibor Volaš v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je zadel okvir vrat. Zmaga gostov je bila sicer povsem zaslužena, o tem govori že razmerje v strelih (16:3).

Radomljani bodo v 33. krogu v petek gostili Koper, Celjani pa Krško.

Tekst: STA
Foto: www,ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Celje
    Čeprav je že od razpleta tekme 30. kroga jasno, da se Radomljani po koncu sezone poslavljajo od Prve lige Telekom Slovenije, bo sobotni dvoboj s Celjem nekaj posebnega. Radomlje bodo prvoligaško tekmo prvič gostile v domačem kraju.

DELI NA