Celjani šokirali Stožice
Olimpija je v prvem krogu Prve lige doma izgubila proti CM Celju z 0:3 (0:0).

Celjani so v Stožicah prišli do nepričakovanih treh točk. Pred tekmo je bila v vlogi favorita Olimpija, ki napoveduje boj za prvaka, toda danes ji ni uspelo pokazati želene igre, tudi zaradi dejstva, da je večino tekme igrala z igralcem manj.

Toda to ne zmanjšuje uspeha Celjanov, ki so kljub drugačnim napovedim prvenstvo začeli zmagovito.

Jubilejni 50. ljubljansko-celjski obračun so bolje začeli domači nogometaši, ki so že v tretji minuti prikazali lepo akcijo; Filip Valenčič je oddal dobro žogo v kazenski prostor, a jo je Saša Ranić prepustil v prazno.

Že dve minuti pozneje je proti golu udaril Dalibor Radujko, a je goste rešila vratnica, nato je streljal še Erik Salkić, a je meril prek vrat gostujočega čuvaja mreže. V 10. minuti je obramba zmajev nekoliko zaspala, saj je Roman Bezjak prišel do neoviranega strela, a je zgrešil žogo.

Gostje so po začetnem naletu zeleno-belih umirili domače nogometaše, ki so v 18. minuti doživeli šok - Iztok Močivnik je utekel v kazenski prostor, kjer ga je popolnoma samega podrl Salkić in si prislužil neposredni rdeč karton. Kljub igralcu manj so bili Ljubljančani še vedno nekoliko v nadrejenem položaju, a nikakor niso znali priti do zaključnega strela.

Celjani so igrali potrpežljivo in mirno čakali na svojo priložnost. Minuto pred koncem je po lepi podaji Sebastjana Gobca do strela prišel Marko Krajcer, ki je za malo zgrešil desno vratnico domačega vratarja Elvisa Džafića, ki bi strel težko ubranil.

Na tekmi pa so prvi gol dosegli gosti, ko je Boban Jović storil prekršek in je glavni sodnik pokazal na belo točko. Za vodstvo gostov je v 52. minuti zanesljivo zadel Zoran Pavlović. Zmaji so poizkušali doseči zadetek, strasti na igrišču so se razvnele, na obeh straneh so igralci padali kot za stavo, a je sodnik puščal igro na meji prekrška. Domači nogometaši so bili iz minute v minuto bolj živčni, saj jim je zmanjkovalo časa. V 66. minuti je zmaje rešil Džafić, ki je ubranil dober strel Iztoka Močivnika.

V 71. minuti je izjemen strel sprožil Nik Omladič, ki pa je zadel naravnost v stičišče vratnice in prečke. Osem minut pozneje so gosti povišali na 2:0, ko je zadel Bezjak, ki si je sam ustvaril priložnost na levi strani in s plasiranim strelom ukanil Džafića.

Tri minute pred koncem pa je bilo za zmaje konec upov vsaj za točko na uvodni tekmi prvenstva, ko je Bezjak zadel še drugič na tekmi. Pavlović je z odlično podajo "namestil" žogo na glavo Bezjaka, ki mu ni bilo težko zadeti za neulovljivih 3:0.

SORODNE NOVICE

DELI NA