Celjani ugnali Koprčane
Mik CM Celje je na Areni Petrol v 18. krogu vnovič zmagal in skočil na drugo mesto prvenstvene lestvice. Hkrati ostaja neporažen na osmih od zadnjih devetih tekem. Luka Koper še naprej ostaja na zadnjem mestu.

Agresiven začetek tekme “grofov” je pomenil hitro vodstvo z 2:0 po osmih minutah igre. Najprej je po učinkovitem prodoru Štrausa in posledični podaji z leve prvi gol v dresu Celja dosegel Jalen Pokorn. Kmalu zatem je Gobec udaril iz prostega strela s kakih 30 metrov, žogi je smer spremenil Rajčević in ta je presenetila koprskega vratarja Hasića.

Celjani so bili bolj podjetni tudi v nadaljevanju. Spet po podaji Štrausa je v 14. minuti poskusil Chacana, a je bil Hasić zanesljiv. Štraus, ki je bil v formi, se je sam znašel pred koprskim čuvajem mreže, a ni zadel. Primorci so poskusili prek Mertlja in Djukića, a je bil obakrat na mestu domači vratar Šeliga.

V drugem delu igre je bila igra podobna tisti iz prvega polčasa. Koprčani so imeli nekaj polpriložnosti, a je bil vedno na mestu Šeliga, ki pa je zaradi poškodbe v 61. minuti odšel predčasno z igrišča. Šarić je šest minut kasneje zatresel koprsko prečko, nevarna sta bila še Korun in Sacripanti.

Luka Koper se je prebudila v končnici. Po priložnosti Štrausa pet minut pred koncem so gostje izvedli učinkovit protinapad, ki ga je z zadetkom zaključil Radujko, v sodnikovem dodatku pa je Vitagliano celo zadel vratnico in skorajda izenačil.

SORODNE NOVICE

DELI NA