Celjani uspešni doma
CM Celje je v 5. krogu Prve lige  premagal HIT Gorico z 2:0 (1:0).

Celjski nogometaši so vknjižili še tretjo zaporedno zmago. Do nje so prišli po zaslugi zelo dobre učinkovitosti in tudi z nekaj sreče. Prvi zadetek so jim sicer ves čas prevladujoči gosti, ki so vpisali tretji poraz, poklonili, drugega pa je iz praktično prvega pravega strela zabil Dvorančić.

Gledalci na celjskem stadionu v prvem polčasu kljub zadetku niso prišli na svoj račun. Ne samo, da niso videli ravno dobre igre, še več, v precej dolgočasni predstavi so imeli celo nekoliko več pobude gosti iz Nove Gorice. Ti so si priigrali veliko udarcev iz kota, toda vseh teh priložnosti iz prekinitev niso znali unovčiti. Streli proti domačim vratom so bili redki, še največ so poskušali Velikonja, Osterc in Komel.

Na drugi strani Celjanom dolgo ni uspelo odigrati prave akcije, še najnevarnejši poskus je bil Biščanov v 28. minuti, vendar niti z njim Žilić v goriških vratih ni imel prav nobenih težav. V 38. minuti pa so se gostitelji kljub temu veselili vodilnega gola. Zanj je poskrbel kar gostujoči igralec Kršić, ki je po prostem strelu Gobca premagal svojega vratarja.

Tudi v drugem polčasu so imeli Primorci vajeti igre v svojih rokah, proti vratom Celjanov sprožili kar nekaj strelov, toda nobenega res nevarnega. Scenarij drugega je postal na las podoben scenariju iz prvega polčasa v 68. minuti, ko so Celjani, sicer spet precej manj nevarni od tekmeca, še povišali prednost.

Po napaki Komela in podaji Močiča je z lepim diagonalnim strelom s 14 metrov Dvorančić ukanil gostujočega vratarja. Vsi goriški upi po preobratu so se dokončno razblinili v 84. minuti, ko je moral Rakušček zaradi drugega rumenega kartona predčasno v slačilnico.

SORODNE NOVICE

DELI NA