30.09.2023 | Prva liga Telemach
Celjani v drugem polčasu do zmage pri Muri

Mura - Celje 0:2 (0:0)

* Stadion fazanerija, sodniki: Šmajc, Gabrovec, Černe.
* Strelca: 0:1 Zabukovnik (54.), 0:2 Prucev (67.).
* Mura: Mihelak, Kous, Jurišić, Proleta, Dobrovoljc, Trontelj (od 64. Saitoski), Tripi (od 88. Kasalo), Kurtović (od 75. Brkić), Jovićević (od 46. Maruško), Maroša (od 46. Petković), Shabanhaxhaj.
* Celje: Rozman, Milić (od 46. Vuklišević), Nemanič, Zec, Karničnik, Zabukovnik (od 88. Dulca), Kvesić (od 84. Kouter), Bobičanec (od 84. Vrbanec), Preicev, Matko, Edmilson (od 85. Bajde).
* Rumeni kartoni: Dobrovoljc; Bobičanec, Prucev.
* Rdeči karton: /.

Sobočani, ki so v gosteh dosegli štiri zaporedne zmage, na domačem igrišču v tej sezoni še niso slavili. Tokrat so jih ugnali vodilni Celjani, ki so se pobrali po porazu proti Aluminiju. Izbranci Alberta Riere imajo zdaj 23 točk, tokrat kar anemična Mura na šestem mestu za njimi zaostaja že deset točk.

Prvi polčas ni postregel s posebej nevarnimi akcijami. Ob dokaj previdni predstavi obeh ekip je v 10. minuti še najbolj zagrozil Dardan Shabanhaxhaj, ki je preigraval in prišel do strela v kazenskem prostoru, toda Matjaž Rozman je bil na mestu.

Celjski vratar je moral posredovati tudi po poskusu Nikole Jovićevića z 20 metrov v 32. minuti, medtem ko so sicer posestno dominantni Celjani, ki so tokrat v prvo enajsterico uvrstili skoraj vse svoje "glavne" igralce, bili kolikor toliko nevarni le v 43. minuti s prostega strela na levi strani, a je Mario Kvesić meril premalo natančno.

V 54. minuti pa je Celje povedlo. Aljoša Matko je podal z leve strani v osrčje kazenskega prostora, Mark Zabukovnik pa je z glavo zadel za 1:0. Kaj lahko bi bilo v 62. minuti že 2:0, vendar je strel Jegorja Pruceva obranil Klemen Mihelak.

Mura na drugi strani napadalno ni bila nevarna, tudi Matic Maruško se je namesto za strel odločil za preigravanje in podajo v eni redkih obetavnih akcij v 65. minuti.

V 66. minuti je pred Mihelaka prišel Matko, ki je zadel le zunanji del mreže, v 67. pa je Prucev zadel za 2:0, potem ko sta se Mihelak in Borna Proleta, ki je zelo slabo podal nazaj vratarju, poigravala pred lastnimi vrati.

Rus v celjski ekipi je imel še eno priložnost v 79. minuti, a iztržil le kot, pozneje pa so gosti brez težav nadzirali tekmo in jo pripeljali do zanje srečnega konca.

Mura bo v 12. krogu prihodnjo soboto gostovala v Mariboru, Celje pa bo gostilo Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Mura je še četrtič zapored slavila na gostovanju, v soboto pa se bo v domači Fazaneriji, kjer to sezono še ni vknjižila zmage, pomerila s Celjem. Grofje so med tednom izgubili prvič v letošnjem prvenstvu.

DELI NA