26.08.2022 | Prva liga Telemach
Celjani v finišu do nove zmage

Celje - Gorica 1:0 (0:0)

* Arena Z'dežele, sodniki: Kondić, Mikača, Kalan.
* Strelec: 1:0 Janjičić (95./11 m).
* Celje: Rozman, Morozov, Zec, Stojinović, Šporn (od 87. Brecl), Zabukovnik (od 66. Tomić), Vrbanec (od 76. Janjičić), Kouter (od 87. Matić), Božić (od 46. Matko), Gbamble, Ikwuemesi.
* Gorica: Likar, Urbančič, Velikonja (od 66. Vekić), Širok, Ahmetaj (od 71. Jukić), L. Marinič (od 46. Petrović), Ankrah, Hrka, Mevlja, Cerovec, Krajnc (od 66. Iličić).
* Rumeni kartoni: Hrka, Vekić, Petrović.
* Rdeči karton: /.

Celjani so v obračun z Gorico vstopili v vlogi favorita, tudi pokazali za odtenek več kot tekmeci, bili tudi bližje zadetku, odločilnega pa so dosegli šele v 95. minuti, ko je Vasilije Janjičić unovčil najstrožjo kazen. Celjani so tako vsaj začasno skočili na tretje mesto, Gorica po petem porazu ostaja predzadnja.

Celjani so odločneje začeli tekmo, med drugim je v deveti minuti od daleč sprožil Matic Vrbanec, Uroš Likar pa se je izkazal z obrambo. Pozneje se je dogajanje na celjski zelenici malce umirilo, v 27. minuti pa je dogajanje malce popestril Charles Ikwuemesi, ko je poskusil v kazenskem prostoru, a je po bloku žoga zletela mimo želenega cilja. V 31. minuti pa so bili blizu zadetku tudi Novogoričani, ko je Matjaž Rozman izvrstno posredoval po poskusu Nejca Mevlje z glavo po kotu z desne strani.

Uvod drugega polčasa prav tako ni prinesel posebnih sprememb, omeniti velja le previsok strel Alena Krajnca v 53. minuti. Po novem zatišju je v 68. minuti znova malce izven kazenskega prostora streljal Ikwuemesi, toda zgrešil cilj. Takoj zatem je Nene Gbamble sprožil z roba kazenskega prostora malce z leve strani, žoga pa se je od prečke in vratnice odbila v polje, nato pa jo je Aljoša Matko poslal mimo vrat.

Sama končnica tekme je minila v večji želji Celjanov po spremembi izida, do nje pa je prišlo v 95. minuti, ko je najstrožjo kazen, to je zakrivil Matija Širok, ki se je zapletel s Tinom Matićem, uspešno izvedel Vasilije Janjičić.

Celje bo v 8. krogu prihodnji petek gostovalo v Kopru, Gorica pa bo isti dan gostila Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Gorica
    Celje po točki na štajerskem derbiju pričakuje novinca med elito. Lahko vrtnice zakuhajo presenečenje?

DELI NA