Celjani v igri za Evropo
CM Celje je v 35. krogu Prve lige premagalo Olimpijo z 1:0 (0:0).

Čeprav so Ljubljančani igrali, so se Celjani veselili pomembne zmage. Ta jih je povsem vključila v boj za mesta, ki vodijo v Evropo. Celjani imajo zdaj enako število točk (50) kot Olimpija, a boljše razmerje zmag in porazov v medsebojnih tekmah, tako da imajo pred zadnjim krogom rahlo prednost.

V zadnjem krogu Celjani gostujejo v Domžalah, Olimpija, ki je izgubila prvič po 31. marcu, pa gosti ptujsko Dravo.

Zeleno-beli so bili večino prvega polčasa boljši tekmec, priigrali pa so si tudi nekaj zelo lepih priložnosti. Najlepšo so imeli v 17. minuti, ko je Agim Ibraimi z volejem poskusil z osmih metrov, a je žoga namesto v mrežo najprej zletela v eno, potem pa še v drugo vratnico in nazaj v igrišče.

Le minuto pozneje je po desni strani pobegnil Davor Škerjanc, ki je prišel sam pred Amela Mujčinoviča, a je bil slednji uspešnejši. V 23. minuti je celjska vrata ogrozil še Jalen Pokorn, toda žoga je po njegovem strelu zgrešila cilj.

Celjani so bili najbližje zadetka v 40. minuti, ko je Domagoj Duspara z roba kazenskega prostora zatresel vratnico. V 44. minuti so imeli gosti novo lepo priložnost, a je Luka Prašnikar zgrešil s 13 metrov.

Na začetku drugega polčasa je znova nevarno zapretil Škerjanc, na drugi strani pa je Jana Oblaka malce ogrel Mario Močič. Olimpija je delovala konkretneje in v 56. minuti prišla do nove priložnosti, toda nevaren Prašnikarjev strel je Mujčinovič ukrotil.

V teh trenutkih so Ljubljančani zlahka prihajali do strelov, a žoge jim v celjsko mrežo ni uspelo spraviti.
V 68. minuti bil spet sam pred celjskim vratarjem Škerjanc, vendar je z močnim strelom nekoliko z desne strani zgrešil.

Kazen za vse zapravljene priložnosti je sledila v 73. minuti, ko je Duspara po podaji Romana Bezjaka s strelom v desni spodnji kot matiral Oblaka. Olimpija je imela priložnost za izenačenje v 89. minuti, vendar je bil tudi Rok Roj z volejem nenatančen.

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Celje - Olimpija
    Oglejte si izjave s tekme 35. kroga Prve lige CM Celje - Olimpija.

DELI NA