Celjani z novo zmago
Domžale so v 20. krogu Prve lige doma izgubile proti CM Celju z 0:2 (0:1).

Domžale, ki so znova igrale precej oslabljene (brez devetih nogometašev), so doživele še četrti poraz zapored in skupno desetega, tako da so zdaj z današnjimi tekmeci zamenjali mesti.

Celjani, ki bodo po jesenskem delu uporabljali le ime Celje (in ne več CM Celje), so po novem šesti, Domžale pa so zdrsnile že na sedmo mesto.

Celjani so bolje začeli tekmo in v sedmi minuti povedli. Zoran Pavlović je izvedel prosti strel z desne strani, podal na prvo vratnico, kjer pa so vsi nogometaši zgrešili žogo. Ta je tako končala pri drugi vratnici, kjer je z glavo zadel Marko Krajcer. Po golu so Domžalčani prevzeli pobudo, napadali, imeli tudi nekaj priložnosti, eno lepših pa je v 28. minuti zapravil Damir Pekič, ki je s 15 metrov nekoliko z desne strani le za malce zgrešil cilj.

Uvod drugega polčasa je minil v znamenju nekaj celjskih poskusov, ki pa niso bili dovolj natančni za povišanje vodstva, na drugi strani pa niti Domžalčani niso znali konkretno ogroziti gostujočega vratarja Amela Mujčinovića. V 74. minuti pa je le padel drugi gol na tekmi, na žalost maloštevilnih domačih navijačev so se drugič veselili gosti.

Pavlović je poslal predložek v kazenski prostor, domača obramba je žogo slabo odbila spet do Pavlovića, ki je z levega roba kazenskega prostora s strelom v daljši kot in pomočjo vratnice ukanil šele 16-letnega domžalskega vratarja Gregorja Zabreta.

Domači trener Darko Birjukov je nato v napad poslal svoja visoka branilca Ivana Knezovića in Darka Zeca ter s tem skušal rešiti vsaj točko, a se mu načrt ni obrestoval, tako da je ostalo pri zmagi Celjanov.

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Celje
    Oglejte si izjavi iz Domžal, s tekme 20. kroga Prve lige Domžale - Celje.

DELI NA