Celjani z zmago z Obale

Luka Koper je v 12. krogu Prve lige doma izgubila proti CM Celju z 1:2 (1:1).

Koprčani se nikakor ne morejo odlepiti z dna prvenstvene lestvice, kjer ostajajo tudi po tokratni tekmi proti gostom iz Celja.

Koprčanom tudi v novem poskusu ni uspelo doseči domače zmage, čeprav so začeli dobro. Največjo priložnost so zamudili v sedmi minuti, ko je Davor Bagarič poslal predložek z leve strani, osamljeni Srebrenko Posavec pa je z glavo z le nekaj metrov streljal preko gostujočih vrat.

Gosti, ki so se večinoma branili, so ob prvem resnem prehodu preko polovice tudi povedli. Globinsko podajo z leve strani je z lepim lobom z glavo v zadetek spremenil najboljši igralec gostov Roman Bezjak. Koprčani so nadaljevali napadalno. V 16. minuti je po podaji Posavca Adnan Aganović z 12 metrov streljal mimo vrat.

Pet minut kasneje je Aljaž Struna premešal gostujočo obrambo, Davor Bubanja pa njegovega predložka s petih metrov ni zmogel poslati v gol. Zasluženo izenačenje je sledilo v 24. minuti, ko je lepo akcijo koprskega napada z natančnim strelom z desetih metrov kronal Aganović.

V 34. minuti je vratar Kopra Igor Nenezić vrnjeno žogo prijel v svojem kazenskem prostoru z roko. Po dosojenem prostem strelu za goste in strelu Zorana Pavlovića je Ivan Firer žogo preusmeril v okvir domačih vrat.

V drugem polčasu so Koprčani še naprej imeli terensko premoč in v 69. minuti je rezervist Doris Kelenc lepo podal z desne strani, Siniša Linić pa je z desetih metrov streljal za las mimo vrat. Pet minut kasneje je Aganović pritekel v kazenski prostor Celjanov in znova streljal preko gostujočih vrat.

Gostje so v 77. minuti dosegli še drugi zadetek. Hitri Roman Bezjak je lepo zaposlil Denisa Popovića in s pravim evrogolom z 18 metrov premagal koprskega vratarja Nenezića. V 83. minuti je Aganović po prostem strelu za domače s treh metrov streljal preko vrat. Že močno v sodnikovem podaljšku je po predložku Davorja Bagariča nekdo v celjski obrambi igral z roko, a glavni sodnik kljub burnim protestom 11-metrovke za domače ni dosodil in ostalo je pri zmagi gostov.

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Celje
    Oglejte si izjavi s tekme 12. kroga Prve lige Koper - Celje.

DELI NA