13.05.2023 | Prva liga Telemach
Celjani zmagali tudi proti Kopru

Celje - Koper 2:0 (1:0)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelca: 1:0 Matko (15.), 2:0 Popović (69.).
* Celje: Obradović, Karničnik, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Zabukovnik, Kouter (od 46. Kouter), Popović, Bizjak (od 90. Justinek), Matko, Bajde (od 75. Ikwuemesi).
* Koper: Golubović, Šimčak (od 46. Osuji), Bilić (od 46. Kotnik), Kambič (od 75. Prce), Palčič, Correia, Krajinović, Bedeničič, Barišić (od 70. Fanimo), Nkada, Edomwonyi (od 70. Požeg Vancaš).
* Rumeni kartoni: Zabukovnik; Palčič, Benedičič, Kambič.
* Rdeči karton: /.

Celjani so v lovu na končno drugo mesto, ki prinaša igranje v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige (tretje in četrto pa v 1. krogu), svojo nalogo opravili z odliko in bodo tudi po tem krogu tik pod vrhom. V glavnih vlogah sta bila "vroči" napadalec Aljoša Matko in pa motor celjske igre Denis Popović z izvrstno izvedenim prostim strelom.

Zaradi poškodb precej oslabljenemu Kopru pa se vse bolj oddaljuje četrto mesto, ki še vodi v evropska tekmovanja. Danes so ga z zmago prehitele Domžale, ki imajo dve točki prednosti, ob tem pa v zadnjem krogu igrajo z Radomljami, medtem ko bo Koper gostil Muro.

Koprčani so prvič zagrozili v četrti minuti s prostim strelom Nikole Krajinovića, deset minut pozneje pa je bil nenatančen Bright Edomwonyi iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru.

Celjani so povedli iz svoje prve resnejše akcije. Denis Popović je po tleh podal z desne strani, Aljoša Matko je žogo prepustil Gregorju Bajdetu, ta pa mu jo je nato vrnil in s tem pretental obrambo Kopra, tako da je Matko na koncu z lahkoto zadel za 1:0.

To je bil njegov šesti gol na zadnjih štirih tekmah, skupno pa 12. To je bil tudi edini zadetek v prvih 45 minutah, v katerih prave nevarnosti za ena ali druga vrata niti ni bilo več, izjema je bil še en strel z glavo Edomwonyija.

Navkljub napadalno usmerjenim koprskim menjavam ob polčasu so Celjani v uvodu drugega dela umirili tekmeca in nadzorovali tekmo, v 59. minuti pa izpeljali tudi nevaren protinapad, po katerem je moral posredovati Adnan Golubović.

V 69. minuti je celjsko prednost podvojil Denis Popović, potem ko je mojstrsko izvedel prosti strel z 20 metrov, žoga se je od prečke odbila čez golovo črto. V 83. in 84. minuti je imelo Celje novi priložnosti, posebej blizu zadetku je bil spet Matko, vendar je požrtvovalni Krajinović žogo izbil tik pred golovo črto.

Tik pred koncem je pri Kopru poskusil Andrej Kotnik, pri Celju pa Matko, vendar sta vratarja obakrat dobro posredovala.

Celje bo v zadnjem, 36. krogu prihodnjo soboto gostovalo pri Olimpiji, Koper pa bo gostil Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Koper
    V dvoboju zgornjega dela lestvice se bosta pomerila Celje in Koper. Kdo bo boljši?

DELI NA