03.09.2023 | Prva liga Telemach
Celjanom derbi proti vijolicam

Celje - Maribor 2:0 (1:0)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Šmajc, Gabrovec, Brezar.
* Strelca: 1:0 Karničnik (12.), 2:0 Matko (90+2.).
* Celje: Obradović, Nemanič, Vuklišević (od 69. Milić), Zec, Karničnik, Zabukovnik, Kouter (od 69. Svetlin), Bobičanec (od 69. Vrbanec), Mačak (od 50. Kvesić), Matko, Prucev (od 69. Lamy).
* Maribor: Jug, Žinič (od 78. Guerrico), Watson, Šoštarič Karič, Urata, Lorber (od 72. Antolin), Laušić, Repas, Božić (od 62. Feta), Jakupović (od 72. Skuka), Castro (od 62. Iličić).
* Rumena kartona: Kouter; Laušić.
* Rdeči karton: /.

Celjani z dobrimi okrepitvami in trenerjem Albertom Riero vse bolj upravičujejo vlogo favorita za državni naslov. Tokrat so v všečnem derbiju kroga na kolena položili Maribor, ki pa je tudi imel svoje priložnosti in tudi zadel okvir vrat, a na koncu je odločil zadetek Žana Karničnika, domače slavje je ob koncu le potrdil Aljoša Matko. Celje, ki je prišlo do pete zaporedne zmage, je tako edino še brez poraza in na vrhu lestvice, Maribor pa je doživel prvega in je vsaj začasno tretji.

Na dvoboju v Celju so pri obeh manjkali nekateri nosilci, med njimi pri Celju Denis Popović, pri Mariboru pa Martin Milec, je pa v vijoličnem dresu debitiral napadalec Erico Castro.

So pa prvo nevarnejšo akcijo v osmi minuti izpeljali Celjani, končala se je s kotom po strelu Luke Bobičanca z dobrih desetih metrov. Povedli pa so štiri minute pozneje, ko je Aljoša Matko podal z desne strani in našel Žana Karničnika, ta pa je spretno z glavo zadel za 1:0.

Po enem ne posebej nevarnem poskusu Castra je v 25. minuti spet, takrat z roba kazenskega prostora, streljal Karničnik, Ažbe Jug pa je z nekaj težavami preprečil še večje težave za goste. Ti so prek Arnela Jakupovića zagrozili v 32. minuti, vendar je bil na mestu Matko Obradović.

Ob koncu polčasa so gosti zahtevali enajstmetrovko, ko je žoga v roko zadela Marka Zabukovnika, vendar je imel obe ob telesu in za hrbtom, tako da do strela z bele pike ni prišlo. Na koncu so sodniki dosodili celo prepovedan položaj.

V drugem polčasu je najprej Jan Repas neuspešno poskusil z 20 metrov, v 57. minuti pa je pri Celju od daleč streljal Luka Bobičanec, Jug pa je žogo odbil. Damir Krznar je napad osvežil z Josipom Iličićem in Beharjem Feto, vendar so Celjani grozili s protinapadi, enega teh je v 75. minuti izpeljal Matko, ko je po levi strani prišel v kazenski prostor, na koncu pa mu je strel obranil Jug.

V 84. minuti je Iličić prišel do prefinjenega strela v kazenskem prostoru Celja, a je zadel le vratnico. Nekaj trenutkov pozneje je imel Marin Laušić novo lepo priložnost za goste, vendar je z volejem z enajstih metrov meril preveč po sredini.

Na drugem koncu igrišča je v 87. minuti Matko spet namučil Juga, v 92. pa je učinkovito končal lepo akcijo domačih za 2:0 in svoj peti gol sezone in prvo mesto na strelski lestvici.

Celje bo v 8. krogu čez 14 dni gostovalo v Kopru, Maribor pa v Ljubljani pri Olimpiji.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Maribor
    Po Mariboru je evropsko sezono zaključilo še Celje, štajerska rivala pa se bosta ob vstopu v september pomerila za ligaške točke in vrh lestvice. Kdo bo boljši v štajerskem derbiju?

DELI NA