12.11.2023 | Prva liga Telemach
Celjanom pripadel štajerski derbi

Maribor - Celje 0:1 (0:0)

* Ljudski vrt, sodniki: Antič, Kovačič, Vidali.
* Strelec: 1:0 Zabukovnik (70.).
* Maribor: Jug, Žinič, Watson, Šoštarič Karič, Urata, Vrhovec (od 49. Iličić), Lorber, Repas, Božić (od 63. Jakupović), Soudani (od 76. Skuka), Kolar (od 76. Castro).
* Celje: Obradović, Karničnik, Vuklišević, Zec, Milić (od 53. Nemanič), Zabukovnik, Popović (od 86. Dulca), Bobičanec, Lamy (od 66. Svetlin), Prucev, Edmilson (od 86. Bajde).
* Rumeni karton: Soudani, Žinič; Prucev, Nemanič.
* Rdeč karton:

V štajerskem obračunu, že 113. v prvi ligi, so vodilni Celjani z nekdanjim strategom Maribora Damirjem Krznarjem gostovali pri Mariboru, ki išče priključek z vodilno trojico v prvenstvu. Če bi Celjani zmagali, bi Mariborčanom pobegnili na +12, če pa bi bili uspešni gostitelji, bi zaostanek zmanjšali na šest točk. Na koncu so bili bolj zadovoljni rumeno-modri, ki imajo zdaj pred drugimi Koprčani šest točk prednosti, pred Olimpijo, ki jo tekma tega kroga čaka zvečer, pa osem.

Vodilni Celjani so v Maribor prišli po porazu v derbiju z Olimpijo v prejšnjem krogu. Začetek v Ljudskem vrtu ni prinesel posebej razburljive predstave, obe ekipi sta bili previdni, tako da v uvodni tretjini prvega polčasa ne Ažbe Jug ne Matko Obradović nista imela pravega dela.

Prvi je nevarneje poskusil domači napadalec Hilal Soudani, ko je v 16. minuti meril z roba kazenskega prostora, a je Obradović žogo ustavil. V prvem nevarnejšem celjskem napadu pa je do strela prišel Jegor Prucev, a so bili gostje pred tem v prepovedanem položaju. Maribor je nepričakovano prišel do nove priložnosti, ko je Marcel Lorber prestregel podajo Nina Milića svojemu vratarju, a akcije ni najbolj natančno končal.

Pri Mariboru je nato s prodorom po desni strani, ko je žoga po odboju od obrambe gostov spet prišla do njega, poskusil še Jan Repas, a jo je nazadnje poslal mimo daljše vratnice. Na drugi stran je nato Edmilson meril prek gola, do konca prvega dela pa je bila igra spet bolj raztrgana s številnimi prekinitvami, tudi zaradi nekaj zdravniških pomoči igralcem na obeh straneh.

V nadaljevanju je bila igra podobna; brez prave nevarnosti za zadetek na eni ali drugi strani. Pri domačih je sicer že na začetku drugega dela po poškodbi Blaža Vrhovca v igro vstopil Josip Iličić, polpriložnosti pa sta imela Soudani pri domačih in Prucev pri gostih.

V 70. minuti pa so gostje povedli. Gol so jim pripravili kar Mariborčani sami, saj je Watson slabo podajal izpred gola Lorberju, podajo je prestregel Mark Zabukovnik in stekel v kazenski prostor ter s kakšnih petih metrov matiral Juga.

Le minuto zatem so bili vijoličasti blizu izenačenju, ko je bil po podaji z desne strani pred gol z glavo nevaren Soudani, a so Celjani žogo izbili v kot.

Do konca dvoboja so gostje brez večjih težav nadzorovali potek dvoboja in branili minimalno prednost, bili pa so blizu povišanja vodstva v 90. minuti, ko je Gregor Bajde dobil žogo nekaj metrov pred golom in jo preusmeril proti daljši vratnici, a je zadel le okvir gola.

Po reprezentančnem premoru bodo na vrsti prestavljene tekme 3. kroga: 26. novembra bo Maribor gostoval pri Muri, Celjani pa isti dan pri Bravu.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Štajerski derbi Maribora in Celja bo vrhunec 16. kroga Prve lige Telemach. Kakšen bo odziv grofov po domačem porazu z Olimpijo? Se lahko Maribor z zmago še bolj približa vodilni ekipi prvenstva?

DELI NA