Celje premagalo Primorje
Primorja je v 27. krogu Prve lige izgubilo proti CM Celju z 0:1 (0:0).

Derbi začelja lestvice se je končal z zmago Celjanov. Ajdovci so bili do izključitve Almirja Tanjiča vsaj enakovreden tekmec, vendar so v zaključni fazi znali gosti unovčiti številčno prednost.

Celjani imajo zdaj 29 točk in so se vsaj začasno z devetega prebili na osmo mesto, medtem ko obubožani Ajdovci po 27 tekmah ostajajo pri skromnih 21 točkah in zadnjem mestu.

Tekma v Ajdovščini se je začela zadržano, z rahlo pobudo domačinov, ki pa niso bili nevarni. Prvo lepo priložnost na tekmi so zapravili Celjani, ko je v deseti minuti žogo po strelu z glavo Romana Bezjaka odbil domači vratar Domen Božjak. Tehtnica se je po tem nagnila na celjsko stran, a tudi oni niso znali več izpeljati konkretnejše akcije, čeprav so oboji sprožili nekaj nenatančnih strelov.

Ritem igre je kmalu padel, malce bolj zanimivo je postalo po 34. minuti. Takrat so domači zapretili s prostega strela, ko je Neven Čuturilo meril le malce premalo natančno.

V 39. minuti se je sam pred domačim vratarjem znašel Ivan Firer, toda Božjak se je izkazal. Mreža v prvem polčasu se je zatresla v 45. minuti, a je bil Luka Škrbina v prepovedanem položaju, tako da je upravičeno ostalo pri 0:0.

Precej razburljivo se je začel drugi polčas. Po nekaj strelih na obeh straneh so Ajdovci, ki so bili v teh trenutkih občutno boljši tekmec, v 55. minuti ostali brez Almirja Tanjiča. Ta je po prekršku Iztoka Močivnika celjskega nogometaša s komolcem udaril v obraz in dobil neposredni rdeč karton.

Gosti so številčno prednost izkoristili v 72. minuti, ko je z glavo zadel po podaji Zorana Pavloviča s prostega strela z leve strani. Igra Primorja je po tem razpadla, Celjani pa bi v 82. minuti lahko povišali vodstvo, ko so kar trije gostujoči igralci sami stekli proti Božjaku, vendar je Gorazd Zajc zapletel akcijo in po dveh nakazanih strelih le podal, vendar Bezjaku ni uspelo priti do žoge. Ob koncu tekme je dvakrat nevarno sprožil še Pavlovič, a je ostalo pri 1:0.

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje-Celje
    Oglejte si izjavi po tekmi 27. kroga Prve lige Primorje-Rudar.

DELI NA