Celje z rušilno močjo prek Mure

Celje - Mura 05 4:0 (2:0)



* Stadion Arena Petrol, gledalcev 400, sodniki: Perić (Kranj), Ul (Šentilj v Slovenskih goricah) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelci: 1:0 Verbič (18.), 2:0 Verbič (42.), 3:0 Žurej (79.), 4:0 Gobec (90.).

* Celje: Kotnik, Korošec, Centrih, Krajcer, Gobec, Vrhovec, Zajc, Srdić (od 46. Cebara), Bajde (od 76. Plesec), Verbič (od 85. Medved), Žurej.
* Mura 05: Draković, Majer, Cipot (od 46. Kurbus), Mörec, Travner, Rep, Maruško, Bohar, Vaš (od 61. Sačer), Ploj, Vinko.
* Rumeni kartoni: Vrhovec, Zajc; Mörec.
* Rdeč karton: /.

Celjski nogometaši so po remiju na uvodni tekmi spomladanskega dela proti Gorici danes v statistiko vpisali nove tri točke za zmago nad Muro. Junak tekme je bil Benjamin Verbič z dvema zadetkoma. Celjani s 33 točkami ostajajo na petem mestu, Mura pa je s 17 točkami zadnja.

Celjani so boljši začetek tekme v 18. minuti kronali z vodilnim zadetkom. Verbič je po podaji Mihe Zajca prodrl v kazenski prostor in nato iz težkega položaja močno z desne strani žogo poslal mimo Filipa Drakovića v Murino mrežo. Že v peti minuti je imel lepo priložnost za celjsko vodstvo Gregor Bajde, a je njegov strel iz bližine soboški vratar ukrotil.

Mura v prvem polčasu ni pokazala veliko, pogosto so se črno-beli odločali za dolge podaje, ki pa večinoma niso našle pravega naslovnika, tako da prave priložnosti za izenačenje niso imeli. Zato pa so v 42. minuti domači podvojili prednost. Fabijan Cipot je izgubil žogo na svoji polovici, Andraž Žurej je stekel sam proti golu, nato podal v sredino do Verbiča, ki mu ni bilo težko žoge potisniti v prazno mrežo.

Uvod drugega polčasa je minil v igri brez pravih priložnosti. Zato pa je v 69. minuti Damjan Bohar zapravil imenitno za znižanje Murinega zaostanka, saj je prišel do strela na dobrih desetih metrih, a meril premalo natančno. Tekmo je dokončno odločil Žurej v 79. minuti, ko je iz bližine v mrežo pospravil žogo po podaji Stefana Cebare z desne strani.

Sobočani so zagrozili še ob koncu tekme, ko je v 89. minuti močan strel Rajka Repa obranil Matic Kotnik, a zadnjo besedo so vendarle imeli domači, natančneje Sebastjan Gobec, ki je postavil končni izid z volejem malce z leve strani.

Tekst: STA
Foto: EKIPA



SORODNE NOVICE

  • 07.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje – Mura 05

DELI NA