Celjska zmaga v Šiški
Nogometaši Interblocka so v 4. krogu Prve lige izgubili proti MIK CM Celju z 1:2 (1:1).

V Spodnji Šiški sta se pomerili ekipi, ki imata veliko različnih, veliko pa tudi skupnih točk. Medtem ko se Interblock lahko pohvali z urejenimi razmerami v klubu, tega po vseh peripetijah v zadnjem obdobju ni moč trditi za Celjane. Kljub vsemu pa sta ekipi v dosedanjem delu prvenstva vknjižili skoraj identičen izkupiček s po zmago, remijem in porazom.

Majhna razlika je bila le v doseženih in prejetih golih (4:3 Interblock, 3:3 Celje), nova skupna točka pa tudi ta, da sta se tokrat v Ljubljani predstavili v precej okrnjenih zasedbah. Ob vseh teh dejstvih so se bolje znašli Celjani, ki so pokazali konkretnejšo igro, delo za drugo zaporedno zmago pa jim je olajšal tudi domači kapetan Raković z izključitvijo v 58. minuti.

Tekma se je začela zelo živahno in to po zaslugi Celjanov, ki so v prvih dveh minutah nanizali nevarni akciji. Najprej je Biščan z desetih metrov močno sprožil z volejem, Rozman pa se je izkazal. Ljubljanski vratar je bil junak tudi nekaj trenutkov pozneje, ko je žogo po Biščanovem strelu iz bližine odbil do Dvorančića, slednjemu pa je ljubljanska obramba
blokirala strel. Kljub nekaterim (bolj slabotnim) poskusom domačih (Raković, Mišura, Jelečević) so Celjani tudi v nadaljevanju pokazali konkretnejšo igro.

Ta bi skorajda obrodila sadove že v 16. minuti, ko je imel novo priložnost Biščan (streljal čez gol), udejanjila pa se je v 20. minuti, ko je ljubljanska obramba spet pozabila na Dvorančića. Celjski napadalec tokrat ni zatajil in svoji ekipi s 14 metrov priigral zasluženo vodstvo.

Po golu sta ekipi malce varčevali s priložnostmi, spet pa se je "razživelo" v zadnjih desetih minutah polčasa. Najprej je Raković s strelom z roba kazenskega prostora izenačil izid, le malo zatem pa bi Dvorančić lahko Celjane spet popeljal v vodstvo, a je iz bližine z glavo "nastreljal" Rozmana. Na drugi strani sta ob koncu polčasa nase opozorila Mišura in Iličić, a Mujčinovića nista ugnala.

Po dokaj obetavnem začetku drugega polčasa je Interblock kmalu doživel hud udarec. Raković si je namreč hitro prislužil dva rumena kartona in v 58. minuti moral z igrišča. Celjani so kmalu vnovčili številčno prednost, saj je v 61. minuti po Štrausovi podaji z glavo za 2:1 zadel Biščan.

To pa je bil tudi eden redkih vrhuncev slabega drugega polčasa, v katerem je manjkalo vse, razen raztrgane igre. Pričakovano so nekaj več od igre imeli Celjani, do strelov je prihajal predvsem Biščan, pred koncem tekme pa bi se med strelce lahko vpisal tudi Štraus, ki pa je prvič izgubil dvoboj iz oči v oči z Rozmanom, drugič pa za las zgrešil.

SORODNE NOVICE

DELI NA