Četrta zmaga v gosteh

Celje - Domžale 0:3 (0:1)

* Arena Petrol, gledalcev 900, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče), Kovačič (Preserje).
* Strelci: 0:1 Husmani (30.), 0:2 Šišić (64.), 0:3 Dobrovoljc (83.)
* Celje: Hosman (od 32. Mujčinović), Kous, Vrhovec, Krajcer, Klemenčič, Firer, Miškić, De Sousa (od 65. Marcius), Ahmedi, Soria, Vidmajer (od 47. Klapan).
* Domžale: Vidmar, Skubic, Vetrih, Zec (od 23. Husmani), Horić, Črnic, Šišić (od 80. Wilson), Trajkovski, Dobrovoljc, Majer, Mance (od 55. Podlogar).
* Rumeni kartoni: Vidmajer; Vetrih, Husmani, Trajkovski
* Rdeč karton:/.

Celjani ne najdejo poti iz rezultatske krize in z dna prvenstvene lestvice. Po hudem porazu z 0:6 v prejšnjem krogu proti Olimpiji so brez točk ostali tudi pred domačimi gledalci, na Areni Petrol so se četrte zmage veselili Domžalčani.

V deveti minuti je do prvega strela na tekmi s 25 metrov prišel Nejc Skubic, njegov poizkus je ubranil Ivan Hosman. Prvi resni poizkus so domači sprožili v 16. minuti, ko je proti domžalskemu golu meril Žiga Kous. Po dveh ne posebej nevarnih strelih, vsakem na eni strani, so gosti po pol ure zadeli prek Zenija Husmanija, ki je v igro vstopil v 23. minuti namesto poškodovanega Darka Zeca. Husmani je lepo sprejel žogo na robu kazenskega prostora in jo iz voleja poslal v desni zgornji kot celjskega gola. Ob tem se je poškodoval še domači vratar Hosman, ki je ob posredovanju trčil v vratnico in moral zapustiti igrišče.

Gol gostov ni uspaval. V 38. minuti je bil s prostega strela z roba kazenskega prostora nevaren Skubic, Amel Mujčinović je bil na mestu. Dve minuti kasneje je zapretil Matic Črnic, Mujčinović pa se je znova izkazal z obrambo.

V 53. minuti je streljal Danijel Miškić, z najboljšo obrambo pa se ni izkazal Nejc Vidmar, vendar žoga ni končala v golu.

Domžale pa so drugič zadele v 65. minuti. Žan Majer je bil prvi v priložnosti, vendar je slabo sprejel žogo, je pa zato našel Aladina Šišića, ki je zadel s šestih metrov. Sedem minut pred koncem so gosti odločili zmagovalca. Dejan Trajkovski je podal iz kota, žogo pa je za hrbet Mujčinovića poslal Gaber Dobrovoljc.

Celjane v devetem krogu, ta bo 12. septembra, čaka lokalni derbi z velenjskim Rudarjem, Domžalčani bodo dan kasneje gostili Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.08.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje – Domžale
    Zadnjeuvrščeni Celjani bodo skušali končati rezultatsko krizo proti Domžalam, ki prihajajo na Areno Petrol kot najboljša gostujoča ekipa prvenstva.
  • | Prva liga Telekom Slovenije
    Četrta zmaga v gosteh
    Nogometaši Celja so v osmem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:3 (0:1).

DELI NA