Cime ga je spet zabil
Olimpija je v 14. krogu Prve lige premagala CM Celje z 1:0 (0:0).

Ljubljančani so se po dolgem času - pa čeprav le zaradi neodigrane tekme Primorje - Triglav Gorenjska - znebili zadnjega mesta na lestvici.

V 14. krogu so na Stožice prišli Celjani. Zeleno-beli so imeli na tretjem letošnjem obračunu z njimi (v prvenstvu so igrali neodločeno, v pokalu pa so zmagali) priložnost za sploh prvo zmago pred svojimi navijači.

Začetek je pripadel gostom. V prvih desetih minutah sta vratarju Damirja Botonjiča preizkusila Marijo Močić in Dominik Beršnjak, vendar njuna poskusa nista bila dovolj natančna. A tudi domači bi lahko dosegli gol, ko je v 13. minuti po strelu Davorja Škerjanca žogo izpred gola izbila celjska obramba.

Isti igralec je imel nekaj minut pozneje še eno lepo priložnost, a vratar gostov Amel Mujčinovič je ostal nepremagan. Tudi ob koncu polčasa so zapretili domači, po podaji razpoloženega Škerjanca pa je strel Stefana Smiljaniča ustavila vratnica.

Olimpija je nekoliko aktivneje začela tudi drugi polčas, da Silva pa je bil prvi, ki je sprožil proti vratom. V 50. minuti se je po večmesečni odsotnosti zaradi poškodbe na igrišče vrnil domači zvezdnik Sebastijan Cimerotič. Čeprav je bil Cime že nekaj minut zatem prvič na tleh, je v 59. minuti sodeloval v zmagovalni akciji domačega moštva.

Anej Lovrečič je takrat podal v kazenski prostor gostov, sodnik pa je zaradi igre z roko dosodil najstrožjo kazen. odgovornost je prevzel Cimerotič in s strelom v desni spodnji kot Olimpijo popeljal v vodstvo.

Celjani so se po zaostanku prebudili. Sebastjan Gobec je v 66. minuti nevarno streljal, a je Botonjiča rešilo posredovanje obrambe in izbijanje žoge v kot. Tudi Beršnjak in predvsem Dragan Čadikovski v 79. minuti bi lahko izenačila, vendar se je izkazal vratar zeleno-belih.

Tudi domači bi lahko vodstvo še povečali, vendar akcije Cimerotiča in da Silve niso imele prave ostrine. Zadnjo priložnost za goste je pet minut pred koncem zapravil Gobec in tri točke so prvič v novi sezoni ostale na Stožicah.

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija-Celje
    Oglejte si izjave s tekme 14. kroga Prve lige Olimpija - Celje.

    Po vrsti so spregovorili trener Olimpije Dušan Kosič, kapetan Olimpije Sebastjan Cimirotič in trener Celja Stane Bevc.

DELI NA